Після кількох місяців знайомства Валентина Ванічева та Сергій Шпулак вирішили побратися. І тільки-но вранці подали заяву, а в обідню пору молодята уже стали на весільний рушничок. Завдяки так званому “експрес-шлюбу” Валентина та Сергій не витрачали час на проходження бюрократичних процедур й одружилися максимально швидко. Хоча вартість цієї послуги не з дешевих, сягає за тисячу гривень, проте для милої, вважає наречений, навіть ладен з неба зірку дістати.

Їх звів, упевнені молодята, святий Валентин, бо саме на День закоханих, 14 лютого, вони зустрілися. І, мабуть, тому що у Валентини і Сергія чимало спільного. Вони однолітки, обом тридцять років минуло, здобули вищу освіту, отримавши професії, про які мріяли з дитинства.
Валентина приїхала з Харківщини на Хмельниччину й занурилася у роботу. Вона, лікарка, часто залишалася ще й у нічні зміни. Їй так не хотілося повертатися у гуртожиток, де її ніхто не чекав. Навіть уже зневірилася, чи знайде омріяного супутника життя.
Хмельничанин Сергій теж геть інший, аніж його ровесники — не любить дискотек, гучних компаній, із роботи поспішав додому, допомагав матері чи засиджувався із книжкою до півночі. А ще часто навідувався до своєї чотирирічної похресниці у гуртожиток. Саме там їхні стежки і перетнулися.
Ця зустріч, упевнений Сергій, була не випадковою, бо єднання сердець відбувається на небесах. І коли він дізнався, що є можливість одружитися за 24 години, то навіть і не вагався. Хоча, зізналася Валентина, була трішки збентежена – чи зуміє вона впоратися з передшлюбними клопотами. Та все ж, нареченій вдалося вразити присутніх своєю чарівністю й неперевершеністю, хоча і довелося поспіхом готуватися до весілля.
 Шлюбна церемонія була незвичайною, хоча проводилася за українськими традиціями. Адже відбувалася вона у зеленій залі Хмельницького міськвиконкому під “прицілом” телекамер. Різні події тут були, а от молодята, аби одружитися, уперше сюди прийшли. Батьки благословили дітей весільним хлібом, вітала наречених рідня та міський голова Олександр Симчишин. Саме Сергій та Валентина першими зважилися відкрити у Хмельницькому проект Міністерства юстиції України “Шлюб за добу”. Для цього варто лише закоханим звернутися до організатора “Шлюбу за добу” у Хмельницьку дитячу школу мистецтв, обрати місце та час проведення урочистої церемонії.
До речі, проект Міністерства юстиції про державну реєстрацію шлюбу у скорочені строки запроваджений ще минулого року і став популярним серед українців, його послугою скористалися майже сім тисяч пар. А в нашій області відтепер не лише кам’янчанам, а й хмельничанам доступний експрес-шлюб.
Не жалкують Валентина та Сергій, що вибрали екстремальну підготовку до весілля і одружилася за добу. Сподіваються повернутися до зеленої зали знову, аби відзначити уже своє срібне весілля...