Сьогодні ми можемо без перебільшення сказати, що Збройні сили України дають гідну відсіч російському агресору на сході нашої держави. Українська армія укомплектована необхідною військовою технікою, одягнена та нагодована.
До лав Збройних сил здійснюється чіткий відбір військовослужбовців, які готові виконувати свій патріотичний обов’язок.
Про те, яка ситуація щодо призову, зокрема, на Хмельниччині, нам розповів військовий комісар обласного військкомату Сергій Присяжнюк:

— Першочергові завдання для військкоматів визначені Президентом України та Міністерством оборони України, а саме: відбір людей, які повинні служити за контрактом, призов на строкову службу та підготовка до проведення мобілізації.
Якщо говорити конкретно, то нашому облвійськкомату на перший квартал цього року доведено план з прийому контрактників на службу — 490 чоловік. Це завдання ми виконали стовідсотково.
Кандидати контрактної служби проходять жорсткий відбір, аби служити прийшли достойні, з-поміж яких не було б раніше судимих, а також людей із згубними звичками, ну і, звичайно, хворих на ті чи інші недуги.
Варто зазначити, що весь особовий склад контрактників спочатку відправляємо у навчальні центри, де вони проходять відповідну військову підготовку. І лише тоді їх направляють у бойові частини.
— Сергію Олександровичу, а коли розпочинається черговий призов на строкову службу і який, якщо можна так сказати, поставлено план перед військкоматами області   за цим напрямком?
— Призов на строкову службу триватиме з 5 квітня до 25 травня поточного року. Призовники нестимуть службу в Національній гвардії і в спеціальній службі транспорту. Наголошую, що жоден строковик не буде направлений у зону АТО.
А щодо плану, то це понад 645 чоловік віком від 20 до 27 років. Звичайно, призвати таку кількість молодих людей проблематично, адже чимало призовників ухиляються від служби, виїжджають за межі області чи держави і т. д. Але завдяки професіоналізму та фаховості працівників військкоматів та свідомості більшості наших громадян, я сподіваюся, що належна кількість юнаків, які вірою і правдою служитимуть Україні, все-таки знайдеться,
— Пане комісаре, якщо для набору контрактників чи строковиків встановлено певні терміни, то як на рахунок мобілізації?
— Це одне з ключових питань роботи кожного військкомату. Незалежно від того оголошено мобілізацію чи ні, ми маємо бути завжди в повній бойовій готовності. Отож усі військкомати Хмельниччини планово формують списки, проводять комісії, на яких визначають тих, хто придатний до військової служби. В області є багато чоловіків, котрі закінчили військові кафедри при навчальних закладах, отримали військове звання і мають відповідні навички. Не виключено, що вони також згодом будуть призвані до лав ЗСУ (вік — до 43 років). Вони складають великий ресурс для проведення мобілізації.
— Якщо говорити про мобілізацію, то цікаво, чи працівники військкоматів області безпосередньо перебували чи перебувають зараз у зоні АТО?
— Безперечно. Більшість людей міркує, що робота у військкоматах не така вже й обтяжлива. До речі, особисто я — кадровий військовий. Ніс службу у військових частинах на керівних посадах. Зараз кільканадцять років поспіль – військовий комісар Хмельницького облвійськкомату. Скажу відверто, що ця робота важка і відповідальна. А на сході мені довелося побувати два рази у бойових частинах. Нині там перебувають 140 працівників військкоматів області, які виконують завдання у бойових частинах. У квітні на схід поїде ще понад 30 працівників військкоматів. Тож ситуацію у зоні АТО ми знаємо вочевидь.
Ще при нагоді хочу звернутися до учасників бойових дій. Усі військовослужбовці, які знаходяться в зоні антитерористичної операції, повинні оформляти документи на місці. Але якщо з тих чи інших причин документи не були оформлені, то в нас у Хмельницькому облвійськкоматі працює комісія, яка приймає рішення з оформлення документів стосовно присвоєння статусу учасника бойових дій.
Отож, як військовий комісар області, хочу запевнити, що ми робимо все, аби призовники, незалежно від того, чи то контрактник, чи строковик, чи мобілізований, були призвані до лав Української армії згідно з чинним законодавством і служили на благо України.