З 6 липня розпочався офіційний набір до нової патрульної поліції Хмельницького. На відкриття пункту прийому анкет приїхали Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр МВС Арсен Аваков, керівник патрульної поліції Києва Олександр Фацевич, голова облдержадміністрації Михайло Загородний та начальник УМВС області Микола Семенишин.

Біля театру імені М.  Старицького стоять новенькі поліцейські машини. Четверо київських патрульних презентують містянам поліцейську форму. В очікуванні високих гостей люди із задоволенням фотографуються з патрульними. Утворилася чимала черга охочих вступити в лави нової правоохоронної структури.
Першим приїхав Арсен Аваков. Люди одразу обступили міністра й почали ставити йому запитання. Більше за все присутніх активістів хвилювала  демілітаризація Широкіного. Поки Арсен Борисович проводив тривалу бесіду з небайдужими хмельничанами, під’їхало авто прем’єра. Увага людей відразу ж переключилась на Яценюка. Люди почали штурмувати Арсенія Петровича питаннями про ціну на газ та послуги ЖКГ. «Все, — вигукнув Яценюк. — Ми відкриваємо нову поліцію! Вам потрібна поліція?  То пішли!».
Відкриваючи набір до поліції, Арсеній Яценюк зазначив: «Закон «Про національну поліцію» вже підписаний Президентом. Нашою більшістю в парламенті були проголосовані ще декілька законів про реформу правоохоронної системи. Ці закони вносились урядом України, в тому числі, Закон «Про органи внутрішніх справ». Президент підписав перший закон, очікуємо, що два наступні закони будуть також підписані, і на цьому ми завершимо перший етап реформування правоохоронної системи».
За словами прем’єра, все необхідне для початку роботи нової поліції в Хмельницькому вже готове — закуплені автомобілі, спорядження. Зарплата в хмельницьких поліцейських буде така ж, як і у київських колег, на рівні восьми-десяти тисяч гривень.
Арсен Аваков високо оцінив роботу патрульної поліції Києва і запевнив, що не менш ефективно спрацюють і хмельницькі правоохоронці. «Протягом двох годин на 250 місць у новій патрульній поліції Хмельницького уже надійшло 260 заяв. Ми очікуємо, що конкурс буде десять чоловік на місце. Швидше за все, у Хмельницькому  будемо реалізовувати більш розширену модель, ніж у Києві. Підемо далі і зробимо поліцію на всій території області. Також додамо декілька служб — нових дільничних та нову систему організації роботи райвідділів», — заявив міністр МВС. Вже у грудні поліція Хмельницького офіційно приступить до виконання службових обов’язків.
Набір до нової поліції триватиме до 21 серпня включно. Далі на кандидатів чекатимуть різноманітні тестування та співбесіди. Анкету можна подавати щоденно, окрім вихідних, з 9.00 до 18.00 години за адресою: м.  Хмельницький, вул.  Соборна, 60, приміщення Хмельницького академічного театру імені М. Старицького. При собі потрібно мати паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. Бажано —  посвідчення водія.
Анкету також можна заповнити у режимі «он-лайн» на сайті: www.mvs.gov.ua.