Цієї середи на засіданні шостої сесії обласної ради депутати після тривалих дебатів та дискусій таки проголосували переважною більшістю голосів за реформування газети «Подільські вісті», тобто, за вихід органу самоврядування зі складу співзасновників. Шістдесят із вісімдесяти одного присутніх у залі обранців підтвердили проєвропейські погляди та засвідчили повагу до волевиявлення колективу знаного та шанованого на Хмельниччині часопису.

Звернення до влади країни
Ще до початку роботи сесії на майдані Незалежності було велелюдно. Крім працівників редакції «Подільських вістей», сюди також прийшли під знаменами представники громадських організацій із вимогою клопотати перед державними органами влади щодо підтримки учасників АТО — бійців добровольчих батальйонів у присвоєнні їм належного статусу та в усьому, що з ним пов’язане. Трохи пізніше у сесійній залі кожен з депутатів стосовно цього звернення проголосував «за».
Крім того, на початку засідання з ініціативи деяких депутатів було також прийнято низку інших звернень до Президента, Прем’єр-міністра та Кабінету Міністрів України, а також Голови Верховної Ради України. Зокрема, вони стосувалися проблеми нераціонального використання рибних ресурсів, браконьєрства і незаконного вилову риби у річці Дністер; Плану пріоритетних дій уряду на 2016 рік в аграрному секторі; скасування підняття ціни на газ для населення України тощо.
Найголовніша інтрига
Варто нагадати, що скликання шостої сесії обласної ради було зумовлене, перш за все, кадровими призначеннями, оскільки у попередні рази депутатський корпус так і не обрав заступників голови обласної ради. Причини були різними: невідповідності в структурі й чисельності виконавчого апарату ради, неузгодженість стосовно пропонованих кандидатур і таке інше.
Цього разу ще на засіданнях постійних комісій обранці дуже ретельно все зважували й обмірковували, аби в сесійній залі зробити остаточний вибір. На посаду першого заступника голови обласної ради очільник краю Михайло Загород-ний запропонував кандидатуру Неоніли Андрійчук, керівника найчисельнішої фракції Політичної партії «За конкретні справи». Презентуючи своє бачення соціально-економічного і культурного розвитку краю, Неоніла В’ячеславівна зробила акценти на всебічній підтримці галузей охорони здоров’я, освіти та соціального захисту населення; залученні інвестицій, недержавних джерел фінансування в реалізації тих чи інших проектів, створенні робочих місць, подальшому поступі об’єднаних територіальних громад.
Таємним голосуванням Неонілу Андрійчук підтримали 47 колег. Не брали участі у голосуванні представники фракцій Аграрної партії України, політичних партій ВО «Свобода» та «Об’єднання «Самопоміч».
Далі обирали ще одного заступника. На цю посаду Михайло Загородний запропонував кандидатуру Валерія Лескова. Ім’я Валерія Олександровича значиться першим у списках обласної організації Політичної партії ВО «Батьківщина». Як доброволець, котрий одним із перших вирушив у зону бойових дій на схід, у своїй подальшій роботі пріоритетним він вбачає відстоювати права та інтереси учасників АТО та їхніх родин, також наголошує на необхідності проведення низки реформ із новим якісним наповненням. На цей раз в голосуванні не брали участі лише представники «Свободи». Довіру Валерію Лескову висловили 49 депутатів.
На превеликий жаль, за станом здоров’я змушений був скласти депутатські повноваження Герой України, депутат обласної ради багатьох скликань Петро Володимирович Іващук. Він закликав уже колишніх колег до єдності і працювати над спільним завданням: розвитком Хмельниччини та покращенням добробуту її людей.
Найкращий подарунок
Коли перейшли до розгляду питання «Про реформування друкованого засобу масової інформації та його редакції» — робочий день уже закінчувався. Що там казати, колектив «Подільських вістей», який був присутній у сесійній залі, аж подих затамував в очікуванні на остаточне рішення. Перш ніж винести вердикт, депутати знову гаряче дискутували. Проте у більшості виступів цього разу відчувалося: нас почули! Нас готові підтримати та благословити на подальший самостійний, хай навіть і тернистий шлях! Першими за те, щоб відпустити часопис у вільне плавання висловилися Лілія Брухнова та Микола Моцний із фракції Політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». Всупереч подальшим контраргументам Тетяни Василик та Сергія Іващука (фракція Аграрної партії України), наші інтереси та проєвропейський вибір переконливо та аргументовано відстоювали депутати інших фракцій — Іван Гладуняк (фракція Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»), Михайло Бойко (фракція Політичної партії ВО «Батьківщина»), Наталія Вишнівська (фракція Політичної партії «За конкретні справи»). Усі вони переконували, що негативне рішення може трактуватися як саботаж державної політики та чинного законодавства. Зрештою, нагадували колегам, що сесія відбувається фактично, у переддень свята — Дня журналіста України, «Подільські вісті», безсумнівно, заслуговують на такий подарунок.
І ми його отримали: за реформування часопису та вихід зі складу співзасновників обласної ради проголосувало 60 обранців.  Всі депутати фракцій політичних партій «За конкретні справи», ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» проголосували за вихід обласної ради зі складу співзасновників видання. Їхню позицію підтримали: у повному складі фракція Радикальної партії Олега Ляшка,  окремі депутати від політичних партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та «Об’єднання «Самопоміч».
Колектив редакції дякує за мудре та виважене рішення і запевняє: ми й надалі відкриті для усіх політичних сил, не надаючи преференцій якійсь окремій. Головний принцип для нас — «Партій багато — Україна одна!» Газета «Подільські вісті» залишається відкритою трибуною для усіх подолян, партій і рухів. Наші двері відчинені для тих, хто потребує підтримки і допомоги.
«Подільські вісті», як і раніше, будуть ГАЗЕТОЮ ЗАХИСТУ ПОДОЛЯН!