Про нові робочі місця, підвезення школярів і ветеранів АТО та підготовку до зими йшлося на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації під головуванням Олександра Корнійчука, за участі голови обласної ради Михайла Загородного.

Спершу проаналізували підсумки соціально-економічного розвитку області за І півріччя поточного року. Відзначили: завдяки вжитим заходам, обсяги промислового виробництва в області за січень-травень зросли порівняно з аналогічним періодом минулого року на 1,7 відсотка. Збільшилися обсяги випуску продукції у добувній промисловості та розробленні кар’єрів. Натомість у машинобудуванні скоротилися на 14,2 відсотка, виробництві хімічної продукції — на 9 відсотків. А зменшення випуску продукції у виробництві м’яса, м’ясних і молочних продуктів, хлібобулочних і борошняних виробів призвело до скорочення обсягів виробництва у галузі харчової переробної промисловості. Через те підприємства галузі недостатньо працюють над асортиментом продукції та якістю. Як наслідок — споживчий ринок області наповнюється товарами з інших регіонів країни. Найнижчий індекс обсягу виробництва сільськогосподарської продукції зафіксовано у Віньковецькому, Кам’янець-Подільському, Старосинявському районах.
Значну увагу приділили аналізу співпраці з інвесторами. Приміром, у Старокостянтинові завершено будівництво першої черги заводу з виробництва гальванічних елементів із залученням коштів британських інвесторів, створено 107 робочих місць. У Старосинявському районі передбачається створити 200 нових робочих місць, коли добудують і запустять соєво-екстрактний завод. Новоствореним підприємством ТОВ «Теофіпольська енергетична компанія» заплановано відкрити установку з виробництва електроенергії з біогазу, і це дасть 50 робочих місць.
Із хороших новин — також будівництво в області трьох молочнотоварних ферм та чотирьох свинокомплексів, які введуть в дію до кінця року.
Жнива цього сезону розпочалися на тиждень раніше, ніж торік. Планують валовий збір зерна обсягом 2850 тисяч тонн (торік було зібрано 2752,9 тисячі тонн).
Із нагальних проблем — робота над скороченням заборгованості із заробітної плати, легалізація виплати зарплат і трудових відносин, створення робочих груп для проведення в області інвентаризації лісових насаджень, запобігання незаконним вирубкам лісів і вивезенню деревини.
Про соціальний захист учасників антитерористичної операції доповідала директор департаменту облдержадміністрації Світлана Лукомська, звітували керівники окремих районів. Визнали недостатньою роботу голови Ізяславської райдержадміністрації щодо забезпечення соціальних гарантій пільговикам у відшкодуванні перевізникам витрат. Те ж саме стосується багатьох інших керівників районів і міст, треба також забезпечувати житлом, земельними ділянками, роботою, лікуванням, протезуванням ветеранів АТО, забезпечувати пільги членам їхніх сімей.
У підготовці навчальних закладів до нового навчального року необхідно завершити підготовку котелень та завезення твердого палива. Слід забезпечити і стовідсоткове підвезення учнів. Із всіх 369 автобусів, що належать освіті, близько 40 одиниць — із терміном експлуатації понад 15 років, 14 потребують негайної заміни.
 У змаганнях за якісну освіту продовжують оптимізацію шкіл. До вересня планується закрити 10 загальноосвітніх закладів та реорганізувати 61. У частині районів не виконуються норми якісного харчування (виділено всього 70 чи 90 гривень на рік на учня), і треба з цим щось робити. Цьогоріч заплановано забезпечити підручниками учнів 4-х та 7-х класів на 68 відсотків проти торішніх 45 відсотків. Зі всіх проблемних пунктів голова облдержадміністрації розпорядився вжити заходів.