— Миколо Олександровичу, в Україні вперше відзначається День поліції. Упродовж останнього року до цієї правоохоронної структури і з боку українського суспільства та світової спільноти було прикуто чи не найбільше уваги...
— Справді рік був дуже насиченим на реформи, інновації, життєво важливі події. Європейська інтеграція України зобов’язує нашу державу забезпечити ефективне функціонування інститутів, які гарантуватимуть верховенство права, додержання прав і свобод людини і громадянина, їх ефективний захист.
Авторитет влади у сфері протидії злочинності залежить не стільки від показників розкриття кримінальних правопорушень, скільки від довіри населення до правоохоронних органів та додержання ними принципу верховенства права. На нас покладається дуже важлива і відповідальна місія — виправдати сподівання громади і не втратити той кредит довіри, який нам суспільство висловило авансом.

— Отже, пріоритетним напрямком в роботі сучасної поліції є повернення довіри населення?
— Я б сказав, одним з пріоритетних напрямків, але найважливішим. Адже рівень довіри є основним критерієм оцінки ефективності нашої діяльності. В жодній країні злочини не розкриваються стовідсотково, але люди повинні бути впевнені, що ми завжди прийдемо на допомогу у скрутну хвилину.
Серед інших пріоритетів — дотримання законності при прийнятті та реєстрації заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, внесення відповідних відомостей до  ЄРДР, протидія корупційним проявам серед особового складу, протидія незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, забезпечення безпеки дорожнього руху.
— А які знакові події у життєдіяльності поліції Хмельниччини відбулися за останній рік?
— Їх було чимало, тож не дивуйтеся, якщо, розповідаючи про них, я буду часто вживати фразу: «ми — одні з найперших в Україні», бо це дійсно так. Так вже повелося, що хмельницька поліція завжди була відкрита для інновацій, тому у нас, одних з перших в Україні (поруч з містами-мільйонниками), з‘явилися нова патрульна поліція в обласному центрі, групи реагування патрульної поліції у районах. Ми одразу, після столиці та Київської області, пройшли атестацію, створили поліцейські комісії. І, що найважливіше, ці події не розбалансували нашу діяльність і наша область єдина в Україні, яка не знизила показників роботи навіть після того, як в результаті атестації у нас утворився значний некомплект особового складу.
— Пане генерале, у цей святковий день не можна не сказати про те, що працівники поліції, беруть участь у антитерористичній операції на сході країни…
— Уже третій рік триває неоголошена війна. З початку антитерористичної операції на сході України 623 працівники поліції Хмельниччини побували у службових відрядженнях на сході країни, де виконували службові обов’язки з охорони громадського порядку, виявлення сепаратистськи налаштованих громадян, незаконної зброї тощо. У нас відбулося уже 73 ротації. На щастя, загиблих серед наших колег немає, але маємо двох працівників, які отримали поранення. Це Ярослав Панчук, колишній оперуповноважений сектору карного розшуку Старокостянтинівського районного відділу та Володимир Калюжнюк, поліцейський спецроти поліції «Богдан». Ми повсякчас допомагаємо хлопцям та їхнім родинам. У березні провели велику благодійну акцію «За Україну, за її волю!», під час якої на їхнє лікування було зібрано 35 тисяч гривень.
— Що сьогодні побажали б своїм колегам?
— Насамперед, міцного здоров‘я, миру, злагоди та добробуту у родинах. У службі — невичерпної наснаги, стійкості та віри у майбутнє.