За 17 років свого існування партія «Батьківщина» і її лідер Юлія Тимошенко не раз демонстрували, що вони є чи не єдиними постійними і послідовниками виразниками й захисниками інтересів простих українців.

Починаючи від акції «Кучму – геть!» і закінчуючи Революцією гідності й подіями в зоні АТО, «батьківщинівці» — у перших лавах. І нині, в час так званого перемир’я на Сході, вони – на передовій. Передовій захисту українців. Свідченням тому та безкомпромісна боротьба, яку партія «Батьківщина» і її лідер ведуть за встановлення справедливих, себто — економічно обґрунтованих тарифів на енергоносії та комунальні послуги. Так, за ініціативою депутатів від «Батьківщини» понад десяток обласних Рад, у тому числі – й Хмельницька, прийняли звернення до Президента, уряду й парламенту про встановлення мораторію на зростання тарифів. Та схоже, що рішення місцевих рад для наших можновладців – це крик волаючого в пустелі, тому лідер біло-сердечних подала позов до Кабінету Міністрів, в якому оскаржує постанову №315, ухвалену КМУ 27 квітня 2016 р. Нагадаю, що відповідно до неї були скасовані так звані соціальні норми споживання газу за пільговими цінами і встановлено єдину ціну на газ для споживачів у розмірі 6879 гривень за тисячу кубометрів. 27 липня відбулось перше засідання, на якому, згідно із попередньою ухвалою суду, відповідач — Уряд України мав надати вичерпний перелік документів, що стали основою для ухвалення оскаржуваного рішення, а також витяг із стенограми засідання Кабінету міністрів України, на якому була ухвалена оскаржувана «антинародна» постанова.
— Народ України має право знати своїх «героїв», а отже має відати про позицію кожного члена уряду під час обговорення і голосування «геноцидної» постанови і які саме документи лягли в основу для прийняття цього небезпечного для кожного українця рішення, — переконана Юлія Володимирівна.
Однак, попри те, що Кабмін обслуговує ціле юридичне управління, яке солідно і справно фінансується з бюджету, а отже — утримується за рахунок простих українців, уряд так і не зміг надати суду розрахунки, на підставі яких він підвищив ціну на газ.
Представник Юлії Тимошенко в суді, народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько зауважив із цього приводу, що Кабінет Міністрів не проявляє особливого зацікавлення цією справою, бо йому начхати, що станеться з українцями після початку опалювального сезону!
«Уряд не виконав ухали суду і не надав усіх необхідних документів. Ми вважаємо, що Кабінет Міністрів не бажає, щоб у цьому питанні була встановлена істина. Це сором, коли уряд не може або не хоче надати суду розрахунки, на підставі яких ухвалив нову ціну на газ і поставив мільйони українських сімей на межу виживання», – наголосив у суді пан Крулько.
І з ним важко не погодитись. Така демонстративна зневага до суду, а точніше, до українського народу, інтере-си якого захищає у суді партія «Батьківщина», не може не обурювати. Складається враження, що доля десятків мільйонів простих українців зовсім не турбує ні пана Гройсмана, ні 25-літнього очільника НКРЕ Дмитра Вовка, у недалекому минулому – менеджера компанії «Рошен» у Москві. Тож беручи до уваги той факт, що суд оголосив аж місячну перерву в судовому розгляді (а чому не до завершення опалювального сезону?), партія «Батьківщина» вирішила використати цю паузу для «Антитарифного марафону» по збору підписів проти встановлених урядом грабіжницьких тарифів на газ і комунальні послуги. Наразі,буквально за кілька днів, зібрано вже понад 100 тисяч підписів. Однак, знаючи зневажливе ставлення до голосу народу однотурових любителів «жити по-новому», важко сказати, яка кількість підписів змусить провладний тріумвірат – Порошенка-Гройсмана-Парубія задуматись над тим, що ж вони коять із Україною. Тому Хмельницький міський і обласний партосередки «Батьківшини» закликають усіх небайдужих подолян долучитися до «Антитарифного марафону» і поставити свій підпис під відозвою за відміну «тарифного геноциду» і встановлення обґрунтованих цін у ЖКГ.