Минула перша річниця самостійності, яку обрали жителі Гуменців і ще 20 сіл Кам’янеччини, — створивши найпотужнішу в області об’єднану територіальну громаду (ОТГ). Лідерство у цій справі випало на долю Інни Абдулкадирової зовсім не випадково — виборці Гуменецької сільської ради тричі обирали її сільським головою, оцінили діловитість, організаторський хист, тож і вчетверте шляхом голосування її «коронували» вже на «трон» очільниці ОТГ.
Велике довір’я людей Інні Григорівні довелося «відробляти» у звичний спосіб — «денно і нощно» у незвіданих умовах децентралізації піклуватися про новітню об’єднану сільську родину в майже 15 тисяч осіб. Як мудрий лідер, зосередилася не тільки на вирішенні численних господарських справ, а й гуртує громаду, запровадивши низку «сімейних» традицій. Здружують людей свята сіл, відзначення Івана Купала, конкурси краси, спортивні змагання тощо.

Надійною опорою у розвитку самоврядування стала новостворена команда управлінців, у складі якої — заступник голови ОТГ Валентин Говоровський, начальник загального відділу Михайло Валяровський, секретар ради Ліна Слободян, керівник відділу освіти, культури, спорту і туризму Лілія Срібняк, начальник центру надання адміністративних послуг Валерій Свідер та інші фахівці з креативним мисленням і бажанням служити людям.
Дуже тепло відгукується Інна Григорівна про своїх працелюбних сільських старост. На всі села їх обрано аж тринадцять. Добрим ставленням до роботи гуртують громаду Євгенія Мандзюк, Анатолій Сторожук, Валентин Сосновський, Дмитро Хмелюк, Анатолій Мазур, Анатолій Ціхоцький, Сергій Бельзак, Юлія Блашко, Оксана Костовська, В’ячеслав Ляховецький, Олександр Сосула, Віталій Сьомко, Віра Чистяк. І всі 26 сільських депутатів підставляють плечі для розв’язання нагальних проблем.
Інна Абдулкадирова сповна використовує цей потенціал. На щастя, для реалізації значних повноважень у створенні стимулів економічного розвитку території завдяки децентралізації вперше з’явилися фінанси. Реформа міжбюджетних відносин кардинально змінила фінансові потоки між державним і місцевими бюджетами на користь останніх.
— Своє професійне свято — День місцевого самоврядування — ми зустрічаємо з вагомими здобутками у соціально-економічному і культурному розвитку, — розповідає Інна Григорівна. — В 2016 році відкрили довгоочікувані дошкільні навчальні заклади європейського типу «Дивограй» у  с. Гуменці і «Перлинка» у с. Лисогірка.
Створили Центр надання адміністративних послуг, який, до речі, є єдиним при сільській раді у Кам’янець-Подільському районі. Функціонує територіальний центр соціального обслуговування. Сьогодні соціальні працівники не просто координують свою діяльність з виконавчим апаратом сільської ради, як було раніше, а безпосередньо реалізують соціальні програми на території громади.
Діють Культурний центр та Публічна бібліотека, дитячо-юнацька спортивна школа, центр дитячої і юнацької творчості. Приємно відзначити, що команда з міні-футболу «Лідер» Гуменецької спортивної школи здобула «бронзу» на всеукраїнських змаганнях.
Комунальними питаннями опікується КП «Житловодгоспресурс» та відділ благоустрою і житлово-комунального господарства. Ці структури забезпечені відповідними кадрами і необхідною для роботи технікою.
За рахунок субвенції з Державного бюджету на розвиток інфраструктури у громаді завершується реалізація восьми проектів на загальну суму майже 10 з половиною мільйонів гривень.
За ці кошти побудовано дві асфальтовані капітальні дороги у с. Гуменці загальною протяжністю понад 2 км; відремонтовано покрівлю та реконструйовано перший поверх адмінприміщення сільської ради під амбулаторію загальної практики сімейної медицини; перекрито дах Гуменецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія», придбано два шкільних автобуси, завершується капітальний ремонт сільського клубу у с. Лисогірка та будівництво першої черги очисних споруд у селищі Сахкамінь.
Слова шани та подяки заслуговують підприємці та господарюючі структури, які здійснюють свою діяльність на території сільської ради. Сплачуючи податки, беручи участь в інвестиційних проектах, вони активно впливають на розвиток громади. Вагомий внесок у цій справі належить ПАТ «Подільський цемент». Підприємство побудувало і передало громаді сучасний, повністю облаштований спортивний майданчик для міні-футболу.
Велика увага приділяється галузі культури та проведенню культурно-мистецьких заходів. Найбільш масовими у селах громади є храмові свята. На таких заходах ніхто не залишається поза увагою — від найменшого до найстаршого жителя села. Виступи працівників культури та аматорських колективів стають не тільки окрасою свята, а й своєрідним звітом професійної майстерності. Зрозуміло, що всі сільські об’єкти соціально-культурного призначення до свят приводяться у належний стан.
Якщо говорити мовою цифр, то у 2016 році на галузь освіти виділено з місцевого бюджету понад 10 мільйонів гривень; на галузь культури — більше трьох, а соціальний захист — один мільйон гривень.
Приємно, що днями за значні особисті заслуги у становленні незалежної України, утвердженні її суверенітету та зміцненні міжнародного авторитету, вагомий внесок у державне будівництво, соціально-  економічний, культурно- освітній розвиток, активну громадсько-політичну діяльність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу Указом Президента України сільського голову Абдулкадирову Інну Григорівну нагороджено відзнакою Президента України — ювілейною медаллю «25 років незалежності України».
Аби й надалі залишатися прогресивними та слугувати своєрідною передовою школою, фахівці виконавчого апарату сільської ради беруть участь у всеукраїнських та міжнародних семінарах з питань місцевого самоврядування та підвищення професійної підготовки.
— Чимало зроблено, — каже Інна Григорівна, — але ще більше планів маємо на майбутнє. У 2017 році пріоритетними напрямками розвитку інфраструктури стануть ремонти сільських доріг, облаштування вуличного освітлення. А найамбітніший наш план — будівництво водогонів для забезпечення населення питною водою. З метою реалізації цих задумів вже сьогодні нами виготовляється проектно-кошторисна документація.