Ажіотаж і цікавість суспільства до результатів е-декларування не йде на спад. Проте, як свідчать дані останніх соціологічних досліджень, навіть при таких «астрономічно» задекларованих статках, 84 відсотки українців не вірять у достовірність декларацій чиновників. Міцно і настирно засіла в людських головах думка, що «слуги народу» вказали далеко не все своє майно. І для цього, відверто скажемо, є підстави. Адже коли це можновладці були абсолютно відверті зі своїми «підданими»?

Тому-то й таке важливе публічне обговорення результатів декларування, адже чиновники оприлюднили свої статки не для «галочки». Люди, які в нинішніх умовах не живуть, а виживають, повинні і мають право знати, як живуть їхні керманичі. І вождям»різного гатунку і різних рівнів не варто ображатися на таку цікавість. Мовляв, негоже заглядати в мою кишеню. Як це сталося з одним поважним паном, про статки якого ми писали раніше.
Бо замість того, щоб сприйняти правду-матінку і продовжувати працювати на благо області і виконувати свої безпосередні обов’язки, він поставив собі за мету зашкодити передплатній кампанії нашого видання. Користуючись високим кріслом і телефонним правом, він задіяв чимало ресурсів, аби здійснити свою персональну вендету, і «зробити так», аби жоден чиновник чи організація не передплатили «Подільські вісті». Що ж, як мовиться, — собака гавкає, а караван — іде!
  Час завжди розставляє все на свої місця. Наша газета має майже столітню історію. Вона була, є і буде, а от статус нашого дріб’язкового шкідника і лиходія доволі короткочасний, як і його попередника. Втім не будемо надто зациклюватися на незначних і недолугих персонажах, які більше схожі на «героїв» казочки про Колобка, а продовжимо розгляд деяких е-декларацій.
Цього разу нашу увагу привернув фінансовий звіт двох посадовців, які можуть слугувати еталоном теорії гендерної рівності. У сучасному світі суспільні стереотипи відходять у небуття. Тепер уже немає нічого поганого у тому, що у сім ї дружина заробляє більше, ніж чоловік. 

Як це повелося у родині голови Ізяславської РДА Бориса Яцкова. Загалом Яцкови володіють трьома земельними ділянками і будинком на 185,6 квадратних метра. Ще один, чималенький будинок на 500 квадратів Яцкови добудовують. Дружина голови Ізяславської РДА орендує приміщення заправок в Ізяславі і Славуті. Ще в оренді є приміщення магазину і автомийки.
Автопарк Яцкових налічує п’ять автівок: Skoda Yeti, вантажні «Daf CF 83 360» і МАЗ, також є дві Audi Q7. Цікаво, що обидві «Ауді» Яцкови купували одразу, мало що не в один день. Нічогенька «разова інвестиція», щоправда, не в українську економіку, а в закордонну.
Дружина пана Яцкова володіє 75 відсотками фірми «Б-АРС ОЙЛ», які оцінені у 75 тисяч гривень. Тому не дивно, що й доходи родини формує пані Яцкова. За минулий рік вона заробила більше 200 тисяч від підприємницької діяльності і майже мільйон гривень за відчуження цінних паперів.
Секрет успішного бізнесу дружини пана Яцкова полягає в укладаннях вигідних контрактів на постачання пально-мастильних матеріалів. Однак, тендери виграє не фірма «Б-АРС ОЙЛ», а ФОП Яцкова. Очевидно, «брендовість» прізвища дає свої плоди. Згідно з реєстрами тендерних закупівель за 2015-2016 роки, пані Яцкова отримала більше десятка замовлень. Коло стабільних покупців доволі обмежене: КП «Славутське житлово-комунальне об’єднання», військова частина А4127, Славутська та Ізяславська ЦРЛ і ПМСД, відділ освіти, молоді і спорту Ізяславської РДА і ДО «Комбінат Естафета». Це контракти на сотні тисяч і мільйони гривень. Звісно, що голова Ізяславської РДА пан Яцков не причетний до успіху бізнес-леді Яцкової.
Привертає увагу те, що левова частка договорів відбувалася за переговорною процедурою, тобто без відкритої конкурсної боротьби. «Злі язики», які страшніші пістолета, щоправда, розводять із цього приводу різні інсинуації. Мовляв, є очевидний конфлікт інтересів у діяльності бізнес-леді Яцкової і голови РДА Яцкова. Наприклад, тендер відділу освіти Ізяславської РДА на понад 500 тисяч гривень був проведений за переговорною процедурою. Переможець, ну, звісно   ж, ФОП Яцкова. У пояснювальній записці туманно вказано, що послуги може надати тільки ФОП Яцкова. Така от богообраність і унікальність. Інсинуатори та інтригани кажуть, що конфлікт інтересів очевидний – структурний підрозділ, який підпорядкований пану Яцкову, без конкурсу укладає договір з його дружиною.
Але ці зауваження злісних провокаторів не більше, ніж стогін їхніх нездорових заздрощів. Жаба так і душить усіх тих, хто споглядає за успішним і підприємливим тандемом сім’ї Яцкових. Так і хочеться порадити тим заздрісникам: краще б, шановні, брали приклад і поспішили перейняти успішний досвід ведення бізнесу і справ державних у родини Яцкових. Заздрість — не надто праведна чеснота.
Не менш успішна бізнес-вумен і дружина мера Нетішина Олександра Супрунюка. У володіннях Супрунюків є шість земельних ділянок в Нетішині, Славуті і районі (загалом 10277,1 метра квадратних). Квартира на 96,5 квадрата у Нетішині, а також будинок на 268,5 квадрата у Старому Кривині. Також є кілька торгівельних приміщень, магазин і нежитлові будівлі у Нетішині і Славуті. Вражаючий автопарк Супрунюків налічує транспортні засоби: Toyta Prado, Renault Magente, вантажівки Ford Transit, Daimler-Benz 709D і два КрАЗи, а також автобус Ikarus.
Після «інавгурації» на пост міського голови, пан Супрунюк переписав на дружину свій основний бізнес. Тепер вона володіє ПП «Укрінкомбуд», яке оцінене у 1,5 мільйона гривень. Утім, мер переоформив не усі активи. За Олександром Олексійовичем досі значиться кооператив «Славутич», який оцінено у 116 тисяч гривень. Однак, у статті «доходи» немає графи, яка б вказували, що цей бізнес приносить якийсь прибуток. Або справи йдуть зовсім кепсько, або мер забув вказати прибуток від цього активу.
Судячи з доходів, головним наповнювачем казни сім’ї Супрунюків також є дружина. За минулий рік Тетяна Іванівна заробила майже мільйон гривень. У той же час, пан Супрунюк задекларував лише 109 тисяч заробітку. Готівкою Супрунюки тримають вдома сукупно 248 тисяч гривень.
Ось, власне, хороший приклад для усіляких вибачте «мужланів», які досі сплять і бачать, що «світ крутися довкола чоловіка». Усі ці мрії про консервативне, патріархальне суспільство не вартують і виїденого яйця. Супрунюки з Яцковими наочно доводять ефективність формули — дружина заробляє гроші, а чоловік займається справами державними. І не варто вірити на слово усіляким вискочкам, які стверджують, нібито пани Супрунюк і Яцков пішли у владу, аби отримати преференції для бізнесу своїх родин. Я в ці провокативні доводи не вірю і вам, шановні читачі, не раджу!