Незадовго до новорічно-різдвяних свят нетішинський міський голова Олександр Супрунюк вполював чергову «відьму». Цього разу в її ролі виявився активіст ГО «Нетішинська самооборона» Сергій Почебула.

На останню у 2016 році сесію Нетішинської міської ради було винесене питання щодо змін у персональному складі виконавчого комітету. Це пов’язано з тим, що наприкінці року Олександр Супрунюк призначив двох своїх нових заступників, тож відповідно до законодавства вони повинні були увійти до складу виконкому. У проекті рішення з оновленим складом виконавчого комітету не виявилося прізвища Сергія Почебули, який був його членом з кінця 2015 року.
Кандидатури на затвердження депутатам подає міський голова, тож фракція «Нетішинська самооборона» зажадала пояснень від Олександра Супрунюка. Сесійна зала чула різні мотивації звільнень, але ця подивувала неабияк: «…він у Фейсбуці пише всякі негарні речі…», «…він постійно чіпляється там до всяких букв та цифр, я вважаю, що це не конструктивна позиція...» Відео з цією промовою міського голови в Нетішині не переглянув тільки лінивий.
Громадського активіста, людину небайдужу й компетентну в міських господарських справах, учасника Революції гідності, який поряд з Олександром Супрунюком пройшов Майдан, той же Супрунюк, ставши міським головою, звільняє за ідеали Майдану – за контроль над владою!
Суть постів Сергія Почебули в соціальних мережах зводиться до того, що він відверто висловлює свою позицію стосовно стану справ у Нетішині. Такою ж відвертою є його поведінка на засіданнях виконавчого комітету та загальноміських заходах. Так, з точки зору очільників міста, деякі питання, які їм ставить Сергій Почебула є не зовсім зручними, але очікуваними – нетішинські реалії далекі від ідеалу.
Звернімося до передвиборної програми пана Супрунюка: «В чому наша біда? Ми віддали своє право на владу нашим представникам, депутатам, чиновникам, суддям і забули про це. Вони ж, користуючись безконтрольністю та нашою байдужістю, використовують це право в своїх інтересах і не на нашу користь». І слоган: «Громада – це влада!»
Чи з весни 2014-го, коли це написано, змінилися ідеали Майдану і програма міського голови, чи активіст Почебула не представник громади, чи Олександр Супрунюк щось на зразок дружини Цезаря – поза підозрами?
Мотивація виведення Сергія Почебули зі складу виконкому нагадала ще одне «полювання» Супрунюка. В липні 2016 року з посади спеціаліста КП «Агенція місцевого розвитку» була змушена звільнитися Олена Матросова. Вона є депутатом міської ради від тієї ж «Самооборони» і однією з авторів впровадження в Нетішині електронної системи «Розумне місто». Під формальним приводом міський голова влаштував Матросовій настільки жорстке публічне шмагання, що та з нервовим зривом опинилася в лікарні.
Ось що у ці дні пише на своїй сторінці у соцмережі депутат Хмельницької обласної ради Наталія Коваль: «Її (Олену Матросову – авт.) звинуватили у заполітизованості, неготовності працювати у команді, у тому що «її друзі», тобто Я і всі вище перераховані «пишуть у фейсбуці» (Мова оригіналу збережена. – авт.)
Хвиля обурення, яку в Нетішині викликало звільнення Матросової, скоро вляглася, а чиновники й активісти, чиї трудові книжки знаходяться в руках Супрунюка, стали вкрай обережними у своїх соцмережах: або стовідсоткова підтримка міського голови, або мовчок.
Про те, що «підгнило щось у королівстві данськім» красномовно свідчить інформаційна листівка «Вісник міського голови», яку щомісяця в Нетішині розповсюджує міська організація політичної партії «Воля». До слова, під жодною публікацією немає підпису автора. Тому будемо розуміти, що авторство належить самому нетішинському міському голові Олександру Супрунюку. У грудневому випуску листівки він дорікає цілій низці депутатів, громадських активістів, правознавців тим, що вони занадто пильно контролюють дії нетішинських чиновників. Серед переліку інакодумців є прізвище автора цих рядків. Список закінчується узагальненням «та інші». Кого має на увазі нетішинський мер? Тих, хто на виборах делегували йому повноваження очолити місцеве самоврядування та яким не байдуже, куди Супрунюк веде місто і на що витрачаються їхні податки? Чи тих, хто його на виборах не підтримав? У нашого «танцюриста» такий набір перешкод, що жоден пункт його передвиборної програми не «відвальсований» навіть на половину. Тим часом термін перебування на посаді добігає кінця.  
Дозвольте, але хіба девіз «Контроль за владою» не слід розуміти буквально? Чи в розумінні Супрунюка контроль має бути вибірковим і містити винятки? З мером тепер треба узгоджувати свою громадянську позицію, коло друзів і колір краватки?
«Дике полювання» міського голови, який уявляє себе місцевим королем, продовжується. Замість розв’язувати проблеми міста, він вчитується у соцмережі й вишукує чергову жертву.