Псевдотериторіальні громади – це сепаратитський, антидержавний проект.
Недооцінювати його не варто, це не жарти. Наша область за 2 останні роки стала лідером в створенні «фейкових» народних територіальних громад, народних підприємств, народних підприємців незаконним способом.

Завдання цього сепаратистського проекту:
– розхитати державу;
– створити паралельні органи влади;
– дискредитувати існуючу владу шляхом знищення її вертикалі.
Інструментом цієї дестабілізації є створення незаконних громад, підприємств, народної міліції, народних судів і т. д.
Фактично – це є «юридична секта», яка створює небезпечні конфлікти в тилу країни.
Вже сьогодні організатори цього проекту захоплюють комунальні та державні приміщення, вриваються брутально в службові кабінети керівників органів влади, нехтують судами, влаштовуючи там мітинги та хаос, залякують посадових осіб. Вони видрукували масовим тиражем «Посібник народного підприємця», створили народні підприємства: «Хмельницькавтотранс», «Подільська перлина», «Велика родина», «Клуб органічного землеробства», «Торгова марка», «Хата народної медицини», «Світовий міжнародний простір» та інші.
Виготовили свої сертифікати, свідоцтва, печатки, бланки.
Одне слово – «держава в державі».
Завдяки нам, депутатам обласної ради, які рік тому прийняли депутатський запит і надали цій проблемі гласності та публічності, запрацювала робоча група в обласній державній адміністрації. Завдяки активній роботі СБУ області, Національної поліції, прокуратури області, фіскальної служби, управління юстиції та науковцям ХУУПу, ми напрацювали наші пропозиції до центральних органів влади щодо внесення змін до Кримінального кодексу України в частині посилення кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти суверенітету держави.
На сьогодні відбувається досудове розслідування зареєстрованого кримінального провадження за фактами вчинення правопорушення згідно зі ст. 353 КК України «Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи» та ст. 356 «Самоправство».
Окрім цього, днями Хмельницький міськрайонний суд арештував майно та всі вилучені документи так званих уповноважених реєстраторів Хмельницької територіальної громади.
Отже, сьогодні ми можемо зняти цей депутатський запит з контролю і звернутися до правоохоронних та контролюючих органів продовжити розпочату роботу.