На Хмельниччині  з офіційним візитом побували Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер та Почесний консул Австрії в місті Чернівці (до цього округу належить і наша область — авт.) Сергій Осачук.

Під час зустрічі з головою облдержадміністрації Олександром Корнійчуком та головою обласної ради Михайлом Загородним, звичайно ж, йшлося про подальшу співпрацю, участь у різноманітних бізнес-форумах. Крім цього, жваво обговорювали й можливості навчання молоді та підвищення її кваліфікації в цій країні, залучення експертів у галузі агротуризму тощо.
Варто сказати, що шлях до ділової Австрії Хмельниччина потроху уже торує. Так, станом на 1 липня обсяг залучених прямих інвестицій від неї в економіку   нашого краю  перевищив 1 мільйон 386 тисяч доларів США в таких галузях як сільське господарство, транспорт і торгівля. (Загальний показник складає понад 160 мільйонів доларів). А загалом, за словами Олександра Корнійчука, нині із залученням іноземного капіталу в області працює до двох сотень суб’єктів господарювання.
У свою чергу Михайло Загородний запевнив, що обласна влада робитиме все заради партнерства з Австрією, бо за цим стоїть створення нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів. До того ж, і потенціал маємо неабиякий: у машинобудуванні, металургійному виробництві, літако-будівельній промисловості, виготовленні медичного та хірургічного обладнання. Також область може бути цікава для співпраці в аграрній і текстильній галузях.
  Не залишилися поза увагою у цій розмові й процеси децентралізації, які відбуваються в Україні. Тим паче, що Хмельниччина, згідно з проведеним Мінрегіоном рейтингом, у цьому напрямку є незаперечним лідером на загальнодержавному тлі. Цю інформацію пані Герміне Поппеллер сприйняла дуже схвально, адже вважає децентралізацію найважливішою реформою майбутнього.
Отже, мости для співробітництва з австрійцями прокладені. Тепер головне — не зупинитися на півдорозі.