Ця трагічна і водночас героїчна історія сколихнула всю Італію. Й не тільки.

… Того суботнього дня наш земляк-подолянин Анатолій Король, який у пошуках кращої долі змушений був виїхати із села Колодіївка Кам’янець-Подільського району на роботу в Італію, взявши з собою дворічну донечку Лізу, вирішив зробити деякі покупки в супермаркеті містечка Кастелло ді Чістерна, що неподалік Неаполя. Коли вже виходив із магазину, помітив, як на чорному мотоциклі під’їхали двоє молодиків і підозріло, явно не з добрими намірами, вбігли в приміщення. Залишивши дитину у візочку на вулиці, Анатолій повернувся в торгову залу, де побачив розбійницький напад на касира. Як пізніше розповідали очевидці, свідками спроби пограбування були декілька людей, але лише наш співвітчизник спробував зупинити зловмисників, кинувшись на одного з них. У цей момент його подільник вистрілив чоловікові в груди та ногу. Постріли стали смертельними.
В Анатолія залишилося двоє неповнолітніх дітей — п’ятирічна Анастасія і дворічна Ліза, та дружина Надія.
Італійці вражені мужністю нашого земляка. Розповідають, що історія про його героїчний вчинок з уст у вуста та через ЗМІ миттю розлетілася по місту та околицях. Місцевий випуск однієї з найвпливовіших газет Італії La Repubblica вийшов з матеріалом про трагедію під красномовним заголовком «Герой Анатолій, оплакуючи громадянина». Мерія ж Кастелло ді Чістерна, місцеве відділення карабінерів мають намір представити Ана- толія Короля до нагороди посмертно. Крім того, вони надали моральну та матеріальну підтримку родині загиблого. Не залишилося осторонь і Генеральне консульство України в Неаполі, яке також надало допомогу.
Минулої суботи, через тиждень після смерті, Анатолій Король повернувся до рідної домівки в Колодіївку, де мешкають згорьовані старенькі батьки — Микола Сахтійович і Антоніна Михайлівна, але вже у домовині. Провели героя в останню путь рідня і односельці.
Близька родичка Анатолія, завуч Колодіївської школи Ніна Побережна в розмові сказала, що покійний був дуже доброю, щедрою і сміливою людиною, прекрасним сім’янином, коли жив у селі, завжди приходив на допомогу тим, хто її потребував.
P. S. Коли матеріал готувався до друку, стало відомо, що поліція Італії затримала чоловіків, які застрелили нашого земляка. Про це у своєму Твіттері повідомляє посольство України у Ватикані.
«Поліція Італії заарештувала злочинців, які вбили українця Анатолія під час пограбування магазину в Неаполі», — йдеться в повідомленні. Як пише італійське видання La Repubblica, вбивцями виявилися двоє братів 32 і 20 років. Вони в усьому зізналися. Знайшли злочинців після переглядів відео з камер спостереження в супермаркеті. Також у шахті ліфта одного з житлових будинків, було знайдено зброю, з якої застрелено Анатолія, — пістолет був добре змазаний і готовий до використання.