За півтора року війни на сході України вже давно стало очевидним, наскільки важливою і життєво необхідною є для наших захисників підтримка земляків: моральна й матеріальна. Мешканці Новоушицького району постійно допомагають своїм синам, братам, чоловікам, які перебувають нині в зоні АТО, щиро вірячи, що настане нарешті мир, і вони живими й здоровими повернуться додому.
Про те, як і чим підтримують своїх земляків на Донбасі, розповідає заступник голови райдержадміністрації,  голова районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Петро  МАЗУР:

  — Зовсім недавно, на початку  вересня, ми відвідали наших військовослужбовців у зоні АТО. Доставили туди автомобіль «Nissan», який подарував наш земляк з  Канади В. Сивун для Едуарда Гевака, котрий служить нині на східних рубежах.
Окрім авто, доставили продукти харчування, гуманітарний вантаж від кредитної спілки «Будучність» (м. Торонто, Канада) для бійців першого окремого батальйону морської піхоти імені Костянтина Ольшанського.
Волонтери відвідали також земляків В. Гуменюка, А. Бугаєвича, О. Попружного, І. Шелестюка, І. Гулька. Передали їм пакунки від рідних. А ще — електрозварювальний апарат, який придбали за благодійні кошти.
Наші поїздки на схід країни стали регулярними. У липні, приміром, також був  доставлений черговий гуманітарний вантаж. Бійці отримали вантажний автомобіль САЗ-3507 та легковик «Нива». Так само: продукти харчування,  натільну білизну, предмети особистої гігієни, медикаменти, інструмент слюсарний, холодильник, бутильовану питну воду  та багато іншого.
Вантажний автомобіль передала землякам територіальна громада села Отроків. Легковий автомобіль, як особистий транспортний засіб, передав  М. Й. Кравчук, мешканець дачного масиву урочища Калюс.
Вантажний автомобіль передано для ремонтно-відновлювального батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади, а легковий автомобіль, за бажанням власника, військовослужбовцю цього ж батальйону Л. Козаку з Нової Ушиці.  В цьому ж підрозділі проходить службу  М. Мазур із Малої Стружки. Ми також відвідали  військовослужбовців-земляків  І. Яківця з Лоєвець, В. Московчука, Д. Ремського з Нової Ушиці, О.Тимцуника з Комунару.
Знову й знову передаю щирі слова вдячності від наших земляків (та й військовослужбовців з інших регіонів) за доставлені до них гуманітарні вантажі. Особливі слова подяки  територіальній громаді села Отроків за переданий вантажний автомобіль, територіальній громаді села Вільховець — за зібрані продукти та кошти для відновлення технічного стану легкового автомобіля, директору Новоушицького коледжу ПДАТУ  О. М. Альонову — за сприяння у ремонті вантажного автомобіля, голові Вільховецької сільської ради  А. І. Шевчуку — за особисту відповідальність за ремонт легкового автомобіля та участь у доставці його до місця призначення. Щиро дякуємо народному депутату України Володимирові Мельниченку, колективам районної лікарні, центру первинної медико-санітарної допомоги, керівникам підприємств, організацій, установ, навчальних закладів, територіальним громадам, підприємцям, які допомагають нашим землякам.  Просимо вибачити і не ображатися, що не можемо усіх назвати (газетна площа, на жаль, обмежена). Але будьте  впевнені, що всі продукти та речі передаються з рук у руки військово-службовцям-землякам.
Наші земляки дуже цінують те, що ми про них не забуваємо і підтримуємо. Бачили б ви,  з яким хвилюванням вони очікують на наш приїзд, з яким піднесеним настроєм  отримують передачі з рідного краю! Тому я глибоко переконаний, що вони з честю виконають свій військовий обов’язок. Тільки нам обов’язково треба їх підтримувати.
Слава Україні! Героям слава!