У пам'яті своїх земляків з мальовничого села Рідка, що на Теофіпольщині, Дмитро Загородній назавжди залишиться двадцятишестирічним. У розквіті  молодого життя, енергійний, сповнений планів та задумів, командир відділення  інженерно-саперної роти групи інженерного забезпечення в/ч 0259 загинув, захищаючи Батьківщину. Поблизу Маріуполя, коло села Талакіївка, він підірвався на міні і від отриманого важкого поранення  помер у лікарні від великої втрати крові. Сталося це 30 липня 2015 року. Страшне незагойне горе впало на просту селянську родину Оксани та Валерія Загородніх, посіяло в їхніх серцях вічний біль та печаль.
Була у Дмитра мрія: як повернеться з перемогою додому, посадить для своїх односельців сад. Щоб росли тут плодові та декоративні дерева, цвіли квіти, щоб могли тут відпочивати і діти, і молодь, і старші люди. Тож, аби здійснити його мрію,  восени минулого року розпочалася акція «Твій сад цвістиме, Дмитре!». В єдиний гурт об'єдналися рідні, друзі, волонтери та багато небайдужих жителів краю – працівники місцевого відділу ТОВ «Україна-2001» на чолі з його керівником Миколою Голубом, волонтери з ГО «Волонтерський рух Теофіпольщини – патріот», очолюваної Сергієм Морозом, мешканці Рідкої, Бережинець та навколишніх сіл. Разом розчистили колишній панський садок площею чотири гектари — вирубали, викорчували, все зачистили та вивезли. Як тільки розвеснилося, підготували площу для посадки саджанців, засіяли травичку. На початку квітня посадили 500 плодових деревець: яблунь, груш, черешень та абрикосів, а також — берізки, липи, буки, кущі ліан, квіти. До цієї благородної справи долучилися КП «Теофіпольлісвод» з директором Володимиром Богачем, благодійний фонд Вадима Лейві «На благо України». У вирішенні організаційних питань посприяли голова районної ради Андрій Петринюк, голова райдержадміністрації Юрій Маєвський, Бережинецький сільський голова Микола Тимощук.

У роковини загибелі Героя, 30 липня, на його могилу, до його саду прийшли односельці, волонтери, побратими з районної спілки учасників АТО, представники районної влади, жителі сусідніх сіл, працівники райвійськкомату. До цієї сумної дати в саду встановили  меморіальну дошку та альтанку. З мармурової плити  відтепер у вічі  кожному, хто сюди прийде, дивиться боєць  Дмитро Загородній, немовби питає: чи достойні ми, живі, пам'яті загиблих? Що зробили  ми для захисту Вітчизни?
Заупокійну панахиду відслужив настоятель Свято-Михайлівського храму села Бережинці отець Іоанн. Щирі, палкі слова про борців на незалежність України, про мужність та незламність бійців АТО  говорили школярі Бережинецької ЗОШ І-ІІ ступенів. Працівник райвійськкомату Володимир Наконечний вручив матері героя — Оксані Станіславівні орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Такою високою державною нагородою посмертно нагороджений її син.
Твій сад цвістиме, Дмитре! Його будуть плекати, леліяти твої рідні, друзі, односельці. Роботи тут вистачить для всіх: треба  посадити нові саджанці, на місце тих, які не прийнялися; треба доглядати квіти, а їх тут дуже багато; треба скошувати траву. Сад, про який ти мріяв, ростиме! Як згадка про тебе, про всіх загиблих у цій кривавій неоголошеній війні. Вічна слава героям!