Президент Петро Порошенко підписав Закони «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей» та «Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Як повідомляють ЗМІ, зокрема, передбачено, що тепер пільги членам сімей загиблих надаватимуться без урахування середньомісячного сукупного доходу родини.
Також підвищено грошову винагороду за участь в антитерористичній операції. За перебування на першій лінії зіткнення щомісячна винагорода становитиме 7,5 тисячі гривень, за просто службу в АТО — 3,5 тисячі.
Значно збільшено виплати родинам загиблих військовослужбовців. Їх встановлено у розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму, передбаченого законом для працездатних осіб. На сьогодні ця сума становить понад 1 мільйон 200 тисяч гривень.
Підвищено розміри грошової виплати і військовослужбовцям, які дістали інвалідність, беручи участь в АТО. Так, інваліди І групи отримуватимуть одноразову грошову винагороду в розмірі 375-кратного прожиткового мінімуму, ІІ групи — 300-кратного, ІІІ — 225-кратного прожиткового мінімуму для працездатних осіб.