У португальському місті Монтемар-у-Велью понад 1200 спортсменів із 69 країн протягом 4 днів виборювали нагороди чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді. Українці у кожній з цих вікових груп у медальному заліку четверті (сім нагород у юніорів і  три — в молоді).

Поповнили свою колекцію  трофеїв і два представники Хмельницького — майстри спорту міжнародного класу Дмитро Янчук та Павло Алтухов, котрі без проблем пробилися до фіналів серед молоді. У заїзді екіпажів каное-двійок на 1000 метрів Дмитро Янчук і Тарас Міщук зі Львова виступали в ранзі чемпіонів Європи-2015 серед дорослих і з самого початку підтвердили свій клас, відразу увійшовши до групи лідерів. На позначці 250 метрів вони  йшли другими, слідом за угорським дуетом, а на половині дистанції вже випереджали суперників на 0,9 сек. І далі  лише збільшували  перевагу.  На фініші  виграли в срібних призерів з Румунії понад 2 секунди — з результатом 3 хв. 39,28 сек. Угорці — треті.
Значно важче крокував до «срібла» в каное-одиночці на тисячометрівці Павло Алтухов. Наш претендент на олімпійську ліцензію після стартового відрізку був доволі далеко від чільної трійки. Згодом Павло зробив стрімке прискорення, а потужний фініш дозволив йому посісти друге місце.  Отже Алтухов переплавив «бронзу-2014» на  нинішнє «срібло».
Золоту медаль виборов Дмитро Янчук у складі українського екіпажу каное-четвірки на дистанції 500 м.  Тож тричі здіймався прапор нашої держави і двічі звучав Гімн України під час нагородження хмельничан. Вітаємо наших спортсменів та їхніх наставників Сергія і Наталію Жиляєвих,  Миколу Мацапуру. Сподіваємось, що цей тренерський штаб підготує наших веслувальників до здобуття олімпійських ліцензій на чемпіонат світу серед дорослих, що з 20 серпня розпочнеться в Мілані.