Цьогоріч з-поміж 500 спортсменів, які виступали в Кіровограді на бігових доріжках і в секторах стадіону «Зірка» під час чемпіонату України з легкої атлетики, усі дев’ять представників Хмельниччини не лише потрапили до залікової дванадцятки, але були й серед претендентів на нагороди. У підсумку двоє з них стали чемпіонами, ще двоє отримали срібні медалі.

Для досвідченого Олександра Корчміда, який представляє нашу та Київську області, та хмельничанки Марини Бех ці змагання стали чи не останнім шансом виконати нормативи для участі в серпневому Пекінському чемпіонаті світу. Олександру перемогу забезпечила вдала спроба у стрибках з жердиною на висоті 5 м 45 см. В подальшому штурм заповітного рубежу — 5 м 65 см), що є прохідним для поїздки до Китаю, виявився для нього невдалим.
Драматичні події відбувалися в секторі для стрибків у довжину серед дванадцяти найсильніших вітчизняних спортсменок. Найкращі свої стрибки Марина Бех змогла продемонструвати в двох останніх спробах. Перебуваючи після чотирьох стрибків поза трійкою лідерів, у п’ятій спробі вона приземлилася за позначкою 6 м 80 см, але судді зафіксували заступ при відштовхуванні. Заключний стрибок на 6 м 60 см (рівень майстра спорту міжнародного класу) став для подолянки чемпіонським і водночас недостатнім, щоб підопічна Вадима Крушинського кваліфікувалася на чемпіонат світу, адже необхідно було досягти рубежу 6 м 70 см.
Черговий раз зумів пробитися до числа призерів наш найкращий бігун на середні дистанції двадцятишестирічний Олег Каяфа. Він легко виграв попередній забіг на 1500 метрів, а фінал завершив з другим результатом — 3 хв. 42,9 сек.
Єгор Жуков з особистим рекордом 13 хв. 54,37 сек. теж здобув «срібло» у бігу на 5000 метрів, програвши переможцю лише 0,38 сек. Вікторія Калюжна, котра спеціалізується у бігу на довгі дистанції, цього разу стала четвертою на 1500-метрівці.
Всі вони займаються в групі заслуженого тренера України з Полонщини Володимира Ліщука.
Якнайкраще проявили себе й вихованці заслуженого тренера України Василя Ліщука, які навчаються в Кам’янець-Подільському національному університеті. Так, високий рівень готовності продемонстрував двадцятиоднорічний Максим Якимчук. Він три дні поспіль гідно змагався з сильними суперниками на доріжці. Спочатку кваліфікувався до фінального забігу на 1500 м, став восьмим із результатом 3 хв. 45,07 сек., вперше перевершивши норматив майстра спорту. Подолянин також спромігся ще з одним особистим рекордом (14 хв. 07,46 сек.) фінішувати шостим у бігу на 5000 м.
Прогресує і двадцятирічний Віталій Капітанець. Цього разу він досяг шостої позиції у бігу на 3000 м з перешкодами та вперше подолав п’ятнадцятихвилинний рубіж (14 хв. 58,51 сек.) у бігу на 5000 м (шістнадцяте місце). Михайло Нижній, який пропустив зимовий сезон через травму, все ж встиг вийти на пристойний рівень і сьомим фінішував на чотирьохсотметрівці.
Успішний виступ кожного в особистому заліку забезпечив нашій команді загальне тринадцяте місце. Це на дев’ять сходинок вище, ніж торік.
Порадували також подоляни, які нині представляють Донецьку область. Нетішинка Вікторія Ткачук із результатом 56,35 сек. виграла «золото» у бігу на 400 м з бар’єрами, що лише 0,15 сек. поступається нормативу на світовий чемпіонат. Четвертою фінішувала у бігу на 800 м полончанка Олена Сідорська. Дев’ятим став сімнадцятирічний Андрій Аліксійчук з Шепетівщини у бігу на 1500 м серед чоловіків.
Сподіваємось, що присутність Хмельниччини все ж буде забезпечена в Пекіні володаркою національного рекорду в спортивній ходьбі на 20 км — Людмилою Оляновською з Ярмолинеччини та чемпіонкою України з марафонського бігу славутчанкою Оленою Білощук—Поповою, котрі виконали необхідні нормативи раніше.