На базі  Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького стартував  чемпіонат Державної прикордонної служби України з легкоатлетичного кросу та службового триборства. Урочисте відкриття змагань відбулося на плацу академії, з концертом, короваєм, традиційними військовими почестями.   

Голова  спортивного комітету Держприкордонслужби Микола Подоляк зачитав привітання голови відомства Віктора Назаренка. Успіхів  учасникам  змагання побажали й ректор закладу Олег Шинкарук, начальник УМВС України в області Микола Семенишин й інші почесні гості. Окремо подякували за мужність й патріотизм військовослужбовцям, які побували в зоні АТО, а це — значна частина з загальної кількості прикордонників-учасників змагань.
Задля змагань змінили військову форму на спортивну 24 прикордонні загони, п’ять регіональних управлінь та збірна команда академії Держприкордонслужби. Загальна кількість учасників, які приїхали до Хмельницького, — 220 чоловік, серед них два майстри спорту України міжнародного класу: молодший лейтенант Віталій Волошин та рядовий Олег Каяфа, обидва військовослужбовці Національної академії. Майстерністю дивуватимуть у змаганнях чотири  майстри спорту та тринадцять кандидатів у майстри спорту України, 22 спортсмени першого спортивного розряду.
 «Спорт є дієвим засобом реабілітації для військових, особливо для прикордонників, які воювали в зоні АТО, — зазначив заступник голови спорткомітету Державної прикордонної служби України Олександр Малиш. — Приємно, що наші спортсмени успішно виступають не лише у спартакіаді серед військових, а й на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, де показують прекрасні результати».
Чемпіонат  завершиться фінальними змаганнями  у столиці в жовтні.