У неділю, 27 березня, в Харкові завершилися змагання у вищій лізі  чемпіонату України з волейболу. Чемпіоном став хмельницький «Новатор».

Заключний другий тур четвірки кращих команд дивізіону проходив на майданчику малого залу ФСК «Локомотив».  «Новатору», який упевнено лідирував у турнірній таблиці після першого фінального туру з максимальним доробком у 9 очок, достатньо було  надалі здобути дві перемоги в трьох зустрічах для забезпечення першого місця за підсумками сезону, бо в інших суперників було лише по 3 очки. З цим завданням підопічні Романа Ковальчука чудово впоралися.
У перший день «Новатор» закріпився на чiльнiй позиції, обігравши «Родничок-Колос» з Новоселицi Чернівецької області з рахунком 3:0. Харківський  «Локомотив ХДВУФК № 1» з таким самим рахунком здолав «Бахмут», що представляє Донеччину.
Наступного дня «Новатор», обігравши «Бахмут», де-факто забезпечив собі золото! Тим часом друга команда залізничників у трьох партіях зламала опір команди з Новоселиці і, в свою чергу, забронювала собi друге мiсце. Тож останнього дня, у неділю, у зустрічі «Новатора» і «Локомотива ХДВУФК № 1» глядачі побачили битву золотого та срібного призерів чемпіонату. Допомога своїх глядачів неабияк сприяла бойовому настрою залізничників, і сезон вищої ліги вони закрили для себе  перемогою над новоспеченим чемпіоном – 3:0 (25:23, 25:22, 25:18).
Основна інтрига полягала у тому, хто здобуде бронзові медалі. В очному поєдинку за третє місце зійшлися «Родничок-Колос» і «Бахмут». Сильнішим виявився колектив з Буковини.  Для двох кращих команд вищої ліги – «Новатора» і «Локомотива ХДВУФК № 1» – сезон не завершено. Обидві вони потрапляють у перехідний турнір за право виборювати місця у суперлізі наступного сезону. Компанію їм складуть чернігівський «Буревісник-ШВСМ» та «Фаворит» (Лубни) — команди, які посіли в суперлiзi сьоме та восьме мiсця.
Ця четвірка буде грати за системою «кожен з кожним» у два тури. Господарем першого туру, згідно з регламентом, призначається команда, що посіла перше місце у вищій лізі, тобто наш «Новатор». Другий тур має відбутися на майданчику «Буревісника-ШВСМ».
Команди, які посядуть перше та друге місця в перехідному турнiрi, отримають право грати в суперлiзi в наступному сезоні.