На заключному — другому світовому ліцензійному турнірі з вільної боротьби в Стамбулі (Туреччина) українські спортсмени виконали завдання тренерського штабу і здобули ще три олімпійські ліцензії для нашої країни. Вони не лише дійшли до фіналу, щоб гарантувати путівку до Ріо-2016, але й виграли змагання.

Найбільш упевнено виглядала Аліна Махиня (Донецька/Хмельницька області), яка виступала у ваговій категорії  69 кг. Вона послідовно достроково перемогла суперниць із Білорусії, США, Румунії. А спортсменка з Норвегії не вийшла проти неї на борцівський килим у фінальній сутичці.
Важчим виявився шлях до омріяної мети для Юлії Хавалджи (Львівська/ Хмельницька області, в. к. 53 кг). Про це свідчать результати її протистоянь з борчинями з Тунісу (5:0), Казахстану (10:6), Білорусії (8:5), Мексики (4:0) та Туреччини (4:0).
П’ять нелегких двобоїв довелося провести і Олександру Хоцянівському (Донецька/Хмельницька області, в. к. 125 кг), якого не змогли зупинити представники з Індії (7:2), Болгарії (10:2), Словаччини (14:4), Фінляндії (10:0) та Білорусії (4:0). Нагадаю, що наші Павло Олійник (в.к. 97 кг) та Алла Черкасова (в.к. 67 кг) здобули ліцензії для України раніше. Тепер необхідно переконати тренерів, що саме вони матимуть право гідно представити державу в Бразилії.
Персональний склад збірної буде визначено лише в червні.