На відкритому чемпіонаті Білорусії з плавання пам’яті О. А. Коваленка  в Бресті за участю 343 провідних спортсменів з Казахстану, Грузії, Вірменії, Латвії, Азербайджану, України, Росії добре заявив про себе хмельничанин Дмитро Гурницький. І хоча він не піднявся на п’єдестал пошани, зайнявши четверті місця, та все ж встановив рекорд України на дистанціях 50 м – 25,28 сек. та 100 м – 55,01 сек. у плаванні на спині.

Розпочав цей перспективний юнак заняття у басейні в групі тренерів-викладачів Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді Михайла Козубая та Олени Єрьоміної і пройшов з ними шлях від новачка до майстра спорту, досконало освоївши батерфляй,  вільний стиль, плавання на спині. Наразі він студент четвертого курсу Національного університету фізичного виховання і спорту України (м. Київ) і вдосконалює свою майстерність під наглядом досвідченого тренера Галини Ємельяненко, яка зуміла розвинути потенціал Дмитра. Він став чемпіоном держави в кількох видах плавання, увійшов до складу національної збірної України.
До заповітного кваліфікаційного нормативу на Олімпіаду-2016 у плаванні на спині на 100-метрівці залишилося 0,82 сек. Тож до середини червня ще є можливість впоратися з цим рубежем. Дмитро перший з плавців Хмельниччини став рекордсменом України! Хай йому щастить!