У Дніпропетровську на Кубку України з веслування на байдарках та каное пам’яті олімпійської чемпіонки Юлії Рябчинської визначалися  члени національної збірної, котрі стали претендентами на поїздку до олімпійського Ріо згідно з уже здобутими ліцензіями, а також  ті екіпажі, які стартуватимуть  у Дуйсбурзі (Німеччина) на відбірковому турнірі до ігор.

Хмельницькі веслувальники підтвердили  вагомі претензії на місця в олімпійській команді. Зокрема, Павло Алтухов переміг на олімпійській дистанції
1000 м у каное-одиночці, а також став третім на  двохсотметрівці. Інна Грищун здобула першість у складі екіпажів байдарок-двійок і четвірок на 500 м і зайняла  друге місце на  двохсотметрівці в байдарці-двійці.
  Наш Дмитро Янчук разом із львів’янином Тарасом Міщуком лише на 0,21 секунди  випередили екіпаж каное-двійки з Волині і вибороли золоті медалі. Саме в протистоянні між ними за підсумками двох виступів на етапах кубків світу в Німеччині і Чехії наприкінці травня визначаться володарі путівки до Бразилії.
Байдарочник Юрій Мельник зумів зайняти  друге місце в гонці на 500 м серед  екіпажів-одиночок. У юніорів відзначився Богдан Козлов, який в каное-двійці виграв першість на дистанціях 200, 500 та 1000 метрів i став  другим  у четвірцi.