Понад 500 вітчизняних спортсменів та  представники Ізраїлю, Білорусі, Молдови і Грузії на стадіоні «Зірка» у Кіровограді вийшли на старти Кубка України з легкої атлетики.

Для більшості з них це були перші офіційні змагання літнього сезону. Від Хмельниччини на бігових доріжках і в секторі для стрибків у довжину виступало п’ять легкоатлетiв. Cпочатку Марина Бех з результатом 6 м 41 см виборола перемогу в стрибках у довжину. На дев’ятій позиції після перших двох невдалих спроб і третього стрибка на 5 м 57 см опинилася  Анастасія Колотій. Обидві хмельничанки, яких тренує Вадим Крушинський, націлені у цьому році потрапити до збірних України (Марина – до національної, Анастасія – до юнацької).
У бігу на 1500 метрів третім фінішував з результатом 3 хв. 47,37 сек. Олег Каяфа. Повний комплект нагород доповнили ще двоє iнших вихованців заслуженого тренера України Володимира Ліщука з Полонщини: бігову дистанцію 5000м у чоловіків першим завершив Єгор Жуков (14 хв. 17,8 сек.), а у жінок – Вікторія Калюжна стала другою  (16 хв. 35,64 сек.).
Ще двоє наших земляків, котрі нині виступають за Донеччину, відзначилися на бігових доріжках. Особливо порадувала Вікторія Ткачук з Нетішина (перший тренер Олександр Краснов). Здобувши 3 місце на 400-метрівці з особистим рекордом 52,58 сек., Вікторія через півтора години впевнено виграла першість на тій же дистанції з бар’єрами (56,79 сек.).  Норматив для участі в чемпіонаті світу серед юніорів у бігу на 1500 м виконав 18-рiчний Андрій Аліксійчук із с. Чотирбоки Шепетівського району (перший тренер Руслан Тимощук). Він фінішував з четвертим результатом (3 хв. 47,51 сек.) у суперечці з досвідченими бігунами. Торік Андрій зумів вибороти бронзу на юніорському чемпіонаті Європи.
Головним етапом відбору для дорослих  на чемпіонат Європи (Амстердам) і на Олімпійські ігри (Ріо-де-Жанейро), стане чемпіонат України, який 16-19 червня прийматиме Луцьк.