Чемпіонат України з велосипедного спорту на шосе, який шість днів тривав в Івано-Франківській області, на гірськолижному курорті Буковель, визначив склад української збірної на Олімпійські ігри-2016.

За результатами цього чемпіонату, а також попередніх здобутків на міжнародних і національних змаганнях у чоловіків — три ліцензії. Україну в Ріо будуть представляти Андрій Гривко, Віталій Буц і Олександр Поливода, запасний Андрій Хрипта. У жінок — дві ліцензії. Їх отримали Ганна Соловей та Євгенія Висоцька, запасною стала Тетяна Рябченко.
На чемпіонаті України Євгенія Висоцька спромоглася виграти як індивідуальну гонку (19 км) на час, так і групову гонку на 135 км. Соловей  була другою в індивідуалці і третьою в групі, а Рябченко — відповідно третьою та другою у вказаних велоперегонах. Ці дві велосипедистки  пов’язані з нашим краєм. Зокрема, Ганна Соловей народилася і почала сходження у великий спорт у Хмельницькому. Наразі вона виступає за Луганську область і нідерландський клуб, а Тетяна Рябченко представляє Житомирську та Хмельницьку області.