Українські спортсмени на Олімпійських  іграх у бразильській столиці Ріо-де-Жанейро поки мало радують нас. До минулої суботи вони здобули лише три нагороди: дві срібні і одну бронзову медалі. І ось успіх у фехтуванні на шаблях. Миколаївчанка  Ольга Харлан, киянка Олена Вороніна, одеситка Олена Кравацька та нетішинка Аліна Комащук у  командних змаганнях завоювати олімпійське «срібло»!
Варто зазначити, що  українські шаблістки займають провідні ролі в світі впродовж останніх років. До Ігор у Бразилії наші дівчата посідали друге місце в рейтингу після росіянок. Була впевненість, що вони неодмінно піднімуться на п’єдестал пошани. Так і сталося, але співвітчизниці змусили нас добре похвилюватися.
У першому матчі вони зустрілися зі збірною Південної Кореї. Незважаючи на те, що кореянки перебувають  значно нижче у світовому рейтингу, у складі їхньої команди є олімпійська чемпіонка Лондона-2012 Кім Чжійон, а також володарка  срібної медалі етапу Кубка світу Сео Чжійон. Українки домінували на доріжці. Правда, були епізоди, коли кореянки виходили вперед, але наші співвітчизниці досить швидко гасили цей спалах активності суперниць. Поєдинок закінчився з рахунком 45:40 на користь українок.

Наступна  зустріч з італійками була дуже драматична. Ось як її прокоментували журналісти сайту Української федерації фехтування: «Практично у всіх боях переможцями виходили італійки. Варто зазначити, що саме Лорета Гулотта, яку Ольга Харлан без проблем обіграла в індивідуальній першості, принесла найбільше неприємностей українкам в командних змаганнях — кожен раз, коли на доріжку виходила Гулотта, українська збірна залишалася позаду. Переломними стали бої Кравацька — Грегоріо і Харлан — Веккі, де українські шаблістки виграли з рахунком 7:5 і 11:3 відповідно. А в передостанньому поєдинку вийшла Аліна Комащук, яка перемогла Веккі 6:4 і повернула українській збірній лідируючу позицію. Точки над «і» розставила Ольга Харлан, яка завершила зустріч із рахунком 45:42 на користь українок».
І ось фінал з росіянками. До цієї зустрічі вони більше перемагали українок.  Цього разу росіянки виграли матч  з рахунком 45:30. Що ж — спорт є спорт. Впевнений, наші дівчата ще не раз себе покажуть. А зараз вітаємо їх із срібними нагородами!