Знакова подія сталася у вітчизняному футболі –  минулого тижня розпочався перший в історії чемпіонат України серед юніорів U-19 у першій лізі.

Головне  його завдання – виявляти молоді таланти, награвати резервістів команд-майстрів.  Не секрет, що досі  перспективні хлопці просиджували лаву запасних і зрідка виходили на поле на кілька хвилин у головній команді. Тепер з ініціативи футбольних функціонерів держави вони матимуть повноцінну ігрову практику й значно більший шанс пробитися в колектив майстрів.
Щодо структури нового чемпіонату, то він проходитиме  за територіальним принципом.  У групі № 1 заявилося десять, у другій – вісім колективів. Хмельницьке «Поділля» виступає у групі № 2. У стартовому матчі подоляни приймали «Опір» зі Львова. Гості розпочали поєдинок потужніше. Дві їхні швидкі атаки ледь не завершилися голами. Поступово гра вирівнялася. І все ж до перерви  львів’яни відкрили рахунок.
Після перепочинку господарі додали в русі. Їхня наполегливість увінчалася голом. До кінця зустрічі рахунок не змінився – 1:1.
Інші матчі завершилися так: «Спарта-Буковина» Чернівці — «ДЮФШ» Мукачеве – 2:1, «Тепловик-ДЮСШ-3» Івано-Франківськ – «Гірник» Новояворівськ – 1:1. Матч «Львів» – «Верес» Рівне перенесено.
Наступну зустріч «Поділля» проведе 28 вересня в Новояворівську.