В італійському місті Чіа вітчизняні легкоатлети на чемпіонаті Європи-2016 завершили свої виступи на офіційних змаганнях поточного року.

У трьох вікових групах (юніори, молодь, дорослі) 25 представників України випробували свої можливості в суперництві з найкращими бігунами континенту на довгі дистанції. На жаль, жодної нагороди їм здобути не вдалося. Найкращими результатами у виконанні наших легкоатлетів стали четверте місце жіночої молодіжної команди (U-23) і восьма позиція в індивідуальному заліку майстра спорту з Полонщини Вікторії Калюжної, котра подолала дистанцію 6000 метрів за 19 хв. 54 сек.  Готував Вікторію до цих відповідальних змагань заслужений тренер України Володимир Ліщук.
Сподіваємося, що вже у наступному році ця працьовита спортсменка зможе суттєво покращити свої досягнення, адже у минулому — найбільш успішному для себе році, вже підіймалася на подіум чемпіонату Європи серед молоді, здобувши “бронзу” у бігу на 5000 метрів по доріжках стадіону.
Інші легкоатлети, котрі життєво пов’язані з нашим краєм,  виступили значно слабше. Так, кам’янчанка Тетяна Палінкаш, уродженець Летичева Олександр Вуйко були на своїх дистанціях  відповідно на 57 і 81 місцях. Дещо краще проявив себе майстер спорту Микола Нижник, вихованець Старокостянтинівської ДЮСШ, а нині киянин. Він був тридцятим  у бігу на 7970 м серед молоді (U-23).
Можливо, для наших бігунів зіграло негативну роль те, що в Італії у день змагань температура повітря сягала 17 градусів  вище нуля, а останній збір вони провели у Кончі-Заспі за мінусових температур.