Днями на базі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького проходив чемпіонат Державної прикордонної служби України з гирьового спорту.

За першість у чемпіонаті Держприкордонслужби з гирьового спорту змагалися 25 команд прикордонників з різних областей України,  102 спортсмени, серед яких два заслужені майстри спорту, два майстри спорту України міжнародного класу, одинадцять майстрів спорту, чотири кандидати у майстри спорту України, 39 учасників АТО.
Спортсмени виборювали першість в особистому та  командному заліку. Змагання проходили як класичне двоборство та складалися з виконання двох вправ: перша – поштовх з гирею в 24 кг, друга – ривок гирі в 24 кг. Також до заліку враховувалася командна естафета, де чотири представники команди по 3 хвилини виконували вправу «поштовх» один за одним.
У запеклій боротьбі в командному заліку серед колективів групи «А» команда Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького виборола перше місце. У групах «Б», «В» переможцями стали: команда Чопського приказу та команда Херсонського приказу відповідно.
Переможці та призери в особистому заліку нагороджені грамотами та медалями, а командного заліку – грамотами та кубками.
В командній естафеті поштовх гир першість отримала команда Чопського приказу, друге місце – команда Національної академії, а третє – команда Харківського приказу.
Ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук особисто нагородив найстаршого учасника чемпіонату Державної прикордонної служби України з гирьового спорту – прапорщика Валентина Мосіяша.