За титул чемпіонів Європи у місті Спліт (Хорватія) протягом 2-8 квітня змагалися найсильніші юнаки та дівчата. Україну в різних вагових категоріях представляли 15 важкоатлетів: Вероніка Івасюк, Марія Тимощук, Ганна Панова, Марія Хлян, Ірина Деха, Олександр Пелешенко, Валентина Кісіль, Дмитро Чумак, Ярослав Вітер, Костянтин Рева, Василь Пилипенко, Ганна Макарова, Анастасія Лисенко, Роман Василевський, Олег Прошак. За підсумками змагань Україна увійшла в трійку кращих у медальному заліку, а це 17 нагород — 5 золотих, 9 срібних і 3 бронзових.

Без перебільшення, великі перемоги кувалися саме в нашій області, бо в останні чотири роки Хмельниччина стала базовою областю для підготовки українських важкоатлетів. Адже за сприяння президента Федерації важкої атлетики України, народного депутата України Олександра Гереги тут створили чотири сучасних спортивних комплекси «Епіцентр» — у Городку, Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та в селі Плужне Ізяславського району.
За останні роки важка атлетика нашої держави отримала неймовірну підтримку в створенні умов для тренувань, підтримку самих спортсменів і тренерів. Це величезний внесок у спорт, молодь та націю, завдяки якому ми сьогодні й маємо неабиякі результати не лише на державному та європейському рівнях, а й світовому. Черговий чемпіонат Європи 2017 став ще одним підтвердженням цих слів. Попри те, що незадовго до європейського чемпіонату Олександр Пелешенко травмував ногу, готуватися до змагань у Спліті не припиняв. Як результат — він блискуче захистив свій титул чемпіона 2016 року, виборовши золоту медаль у багатоборстві у вазі до 85 кілограмів. Та це не всі завойовані нагороди Олександра. На його рахунку також — «мале золото» у ривку і «срібло» у поштовху.
— Враження переповнюють, не можу щось виділити, — говорить Олександр Пелешенко. — Рівень змагань надзвичайно високий, що тут казати — Європа. І титулованих суперників вдосталь. Взяти Павла Хадасевича з Білорусії. Він має не одне досягнення на міжнародній арені, тож, аби перевершити його результати, потрібно було працювати чимало. Адже титули потрібно завжди захищати та покращувати показники. Приємно, що ми маємо для підготовки не гірші умови, ніж у Європі. Це завдячуючи Олександру Володимировичу та Галині Федорівні Герегам. Вони стали запорукою наших перемог. І це не лише моя думка. Також у нас неймовірно потужний тренерський склад, зокрема, знана у важкій атлетиці людина – хмельничанин Михайло Мацьоха та Юрій Чикида. Та й сама збірна України з важкої атлетики — це дружний колектив, де одні одним допомагають.
Однак повернімося до чемпіонату Європи. Не менш важливі та гарні результати принесли українській збірній й інші важкоатлети. Зокрема, Дмитро Чумак у ваговій категорії 94 кілограми став віце-чемпіоном, виборовши три медалі — «золото» у поштовху, «бронзу» в ривку та срібло в загальному підсумку. Срібною призеркою стала Анастасія Лисенко у ваговій категорії понад 90 кілограмів. Нагороди за друге місце отримали Марія Хлян, Вероніка Івасюк, Валентина Кісіль. «Мале золото» здобула Ірина Деха.
«Результати спортсменів — це найбільша радість для мене. Найважливіше те, що молодь хоче займатися спортом, проводить час з користю для свого здоров’я. А, як підсумок, гідно представляє нашу державу на змаганнях різних рівнів. Цьогорічний чемпіонат Європи — це черговий доказ світу, що Україна має сильну націю, незламну молодь, людей, котрі будуть відстоювати її честь і гідність», — поділився враженнями під час зустрічі із спортсменами збірної України з важкої атлетики народний депутат України, засновник політичної партії «За конкретні справи» Олександр Герега.
Варто наголосити, що популяризація здорового способу життя, розвиток спорту та організація спортивних заходів — це одна з головних складових в роботі команди політичної партії «За конкретні справи». За роки існування однойменної громадської організації на Хмельниччині проведено десятки змагань, фестивалів та конкурсів, які стали яскравим прикладом залучення юних подолян до занять спортом, до патріотичних справ.
«Спостерігаючи за тим, який запал та бажання розвивати спорт має наш лідер, народний депутат України Олександр Герега — ми намагаємося брати з нього приклад та продовжувати те, що він роз- почав. Адже, дійсно, немає нічого кращого, аніж спостерігати, як виростає здорове наступне покоління, як юнаки та дівчата ставлять перед собою мету та досягають її, як замість руйнації та знищення в Україні будуються прекрасні сучасні спортивні комплекси, реконструюються зали та створюються усі належні умови для молоді», – відзначає заступник голови постійної комісії Хмельницької обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту і туризму, депутат обласної ради від політичної партії «За конкретні справи» Уляна Ткаченко.
Сьогодні, коли держава переживає вкрай нелегке економічне становище, спорт, здебільшого, отримує допомогу від благодійників та небайдужих людей. Як приклад — важка атлетика. Створення умов, фінансування та мотивація штангістів дають позитивний результат — молодь не лише більше часу проводить у спортивних залах, а й відстоює державу на європейській та світовій аренах. І чудово, що Україна має чимало таких людей, як Олександр Герега та його команда організації «За конкретні справи». Вони щоденно намагається досягнути потрібних змін. І якщо такий приклад братиме більше українців, держава дійсно завжди буде незламною та сильною, здоровою та успішною.