У мальовничій місцевості поблизу села Стригани Славутського району відділенням НОК України в Хмельницькій області провело відкритий обласний пробіг з участю спортсменів з міст Славути, Нетішина, Шепетівки, Хмельницького, Києва, Ярмолинецького, Красилівського, Шепетівського та Полонського районів.

Під час урочистого відкриття заходу 10 факелоносців естафети олімпійського вогню Ігор – 1980 року здійснили поміж собою символічну передачу смолоскипа на підтримку членів збірної України, яка виступала на ХІV літнньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в місті Дьор (Угорщина).
А потім на основну,  десятикілометрову трасу, вийшов 21 бігун віком від 12 до 79 років. Вони продемонстрували запал бадьорості і перевірили свою готовність до подальших всеукраїнських та міжнародних стартів. У чоловіків найкращий час показав п’ятдесятидворічний Микола Стойко з Хмельницького, а у жінок перемогла тридцятишестирічна нетішинка Світлана Ільченко. Успішно дісталася фінішу і наймолодша учасниця – тринадцятирічна Юля Гініатулліна з с. Голодище Шепетівського району.
З непоганим часом подолали як основну, так і коротші дистанції (2 і 5 км) спонсори змагань ПП «Влад» (м. Славута) на чолі з генеральним директором Олександром Музалевським та вісімдесятидворічний хмельничанин Віктор Барбалюк – голова обласного відділення МАФіС, який фінансово підтримав бігунів-ветеранів.
Після купання в лісовому озері відбулося нагородження призерів змагань грамотами, медалями, подарунками. Під час неформального спілкування,  вирішили провести  в липні наступного року міжнародний пробіг у цій же місцевості.
Абсолютний переможець пробігу Микола Стойко отримав кубок відділення НОК України.