У Хмельницькому відбувся відкритий міський меморіал заслуженого тренера України  з  шахів  Олександра   Леонідовича   УЛЬСЬКОГО,   який  довгі   роки      плідно   працював   на   шаховій   ниві   нашого краю.

Турнір проходив за швейцарською системою в дев’ять турів з швидких шахів,  в якому взяли участь  представники всіх поколінь – від восьмидесятирічного Івана  Романова до восьмирічної школярки Ірини Богуцької.   Переможцем став майстер ФІДЕ Михайло Григорів, який набрав 7,5 очка. По 7 очок у хмельничанина Олександра Шевчука та   Валерія Косенка з Київщини, які за додатковими показниками посіли відповідно друге й третє місця.
Серед молоді віком до 16 років переміг одинадцятирічний Владислав Базюк з Красилівського району,  друге й третє місця відповідно посіли сестри Серафима та Василіса Явдосюк з Хмельницького.
А міжнародний День шахів в Україні хмельничани відзначили  турніром з блискавичної гри, який пройшов  за швейцарською системою в одинадцять  турів. Поза конкуренцією в цьому змаганні був рейтинговий фаворит турніру, гросмейстер України Вадим Разін, який переміг всіх своїх суперників. Друге місце у міжнародного гросмейстера Любомира Михальця (9 очок). Третім фінішував кандидат у майстри спорту Ярослав Понятишин (8,5 очка). Четверте місце виборов  президент ГО «Федерація шахістів м. Хмельницького», кандидат у майстри спорту Володимир Іванов, який за додатковим показником випередив кандидата в майстри спорту Андрія Сахарова (у обох по 6,5 очка).
Результати проведених турнірів подаються до міжнародної шахової федерації ФІДЕ для обрахунку рейтингів з швидких та блискавичних шахів учасників змагань.