Українські веслувальники завоювали чотири медалі (1 золоту та 3 бронзові) на чемпіонаті Європи, який відбувся в болгарському Пловдиві, і посіли восьме місце в медальному заліку.

Більше нагород  у нас було лише на двох чемпіонатах: у Познані-2000 та Рачіце-2015 років. Зараз збірна України посіла шосте місце в загальнокомандному заліку, набравши 440 очок. Інна Грищун (на фото крайня  праворуч) з Хмельницького, полтавчанка Марія Кічасова, Марія Повх з Луцька та Анастасія Тодорова з Южного Одеської області стали бронзовими призерами чемпіонату.  Надії уболівальників збірної України на медальний виступ в байдарці-четвірці   мали вагомі підстави, адже наш жіночий екіпаж, починаючи з 2014 року, постійно перебуває в числі претендентів на нагороди великих змагань у цій дисципліні. Успішно почали українські байдарочниці і нинішній сезон, коли стали срібними призерами на етапі Кубка світу в Португалії й здобули  олімпійську ліцензію.
Цілком природним було бажання старшого тренера збірної Олексія Семикіна і його підопічних переплавити срібло в нагороду вищої проби. І вони цілком могли це зробити. Українки успішно стартували в Пловдиві і після половини дистанції йшли на другому місці, відстаючи на 0,17 секунди від угорок. Втім, залишалася вирішальна частина дистанції, а український екіпаж йшов по третій доріжці, де відчував досить серйозний опір зустрічного вітру, але відчайдушно конкурував за перемогу з угорками.  На жаль, наш екіпаж став лише третім, програвши мікроскопічні 0,028 секунди польському екіпажу.  
Екс-хмельничанин Дмитро Янчук, який  представляє Полтавщину, також став бронзовим призером в складі екіпажу каное-двійки на дистанції 500 метрів і зайняв шостому  місце зі своїм напарником  Тарасом Міщуком на кілометрівці.