Збірна України в Будапешті на чемпіонаті світу з водних видів спорту виборола дев’ять нагород. В активі нашої команди  два «срібла» і сім «бронз». Вперше за останні десять років українські плавці виграли нагороди на чемпіонатах світу.

Історичним для  нашої області став цей чемпіонат. Адже вперше плавець-хмельничанин виступив на змаганнях такого високого рівня. Це двадцятидворічний Дмитро Гурніцький, який досяг майстрівських результатів, тренуючись в Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання під наглядом  наставників Михайла Козубая та Олени Єрьоміної. Нині  він  тренується  в столиці, навчаючись  в Національному університеті фізичного виховання і спорту України. Його дебют на світовій першості завершився у плаванні на спині  двадцять п’ятим  місцем на 50 метрів і тридцять першим місцем на стометрівці.
Здобутий міжнародний досвід Дмитро зможе використати у наступних престижних змаганнях. Зараз він поїхав на ХХІХ літню Всесвітню універсіаду в китайський Тайбей, а потім  виступатиме на етапі  кубка світу в Південній Америці. Сподіваємося, що там він покращить своїж рекорди України в плаванні на спині.