У Львівському палаці спорту «Україна» на національному чемпіонаті з важкої атлетики змагалося 211 провідних спортсменів, які представляли 22 області та Київ.

Чемпіонат проведено під патронатом президента Федерації важкої атлетики України Олександра Гереги і почесного президента спортивного клубу «Епіцентр» Галини Гереги. Львівщина вперше за багато років приймала важкоатлетичні змагання такого рівня (за оцінкою численних фахівців), отож національний чемпіонат відбувся на найвищому організаційному рівні. Завдяки ефективній співпраці з партнером Федерації важкої атлетики України – компанією будівельних супермаркетів «Епіцентр» – у Львові вдалося облаштувати чудовий змагальний подіум, простору зону розминки на вісім помостів, прекрасне освітлення, глядацькі місця,  пункти харчування й навіть міні-експо. Особливого шарму додавали прямі телетрансляції чемпіонату.
Найпопулярнішим, безсумнівно, серед вітчизняних атлетів нині є хмельничанин Олександр Пелєшенко. Виступаючи у ваговій категорії до 85 кг, він поновив рекорди України в ривку – 182 кг, поштовху – 212 кг та в сумі двоборства – 394 кг (результат, який лише двома кілограмами поступається світовому рекорду). Кожен підхід Олександра – дворазового чемпіона Європи, викликав шквал емоцій та оплески глядачів.
Окрім названого лідера чоловічої збірної Хмельниччини, до числа призерів у своїх вагових категоріях пробилися й інші чоловіки-подоляни. Так, перші місця посіли хмельничани Ярослав    Заболотний,  Дмитро Божук,  Дмитро Чумак  та Дмитро Кукош з Городка; треті – Юрій Войтов з  Летави Чемеровецького району, хмельничани  Олександр Кулеша  й Олександр Черненко.
Свій потенціал зуміли продемонструвати також молоді вихованці нашої збірної. Зокрема,  Дмитро Курдибаха з Волочиська не лише вперше виконав норматив майстра спорту, але й встановив чотири рекорди України для п’ятнадцятирічних юнаків (в. к. 77 кг). Майстрівський рубіж підкорився також Володимиру Маслію з Кам’янця-Подільського (в. к. 77 кг).
Тож у підсумку чоловіча команда Хмельниччини з великим очковим відривом зайняла перше місце.
Серед жінок відзначилися хмельничанки Ангеліна Ломачинська, котра виборола «срібло» у ваговій категорії 48 кг, та  Анна Бондаренко (в. к. 53 кг), яка вперше виконала норматив майстра спорту України й у жовтні захищатиме честь держави на чемпіонаті Європи в Албанії, у віковій категорії до 23 років.