Всеукраїнські змагання з легкої атлетики «Фестиваль бігу», що  започатковані в Львові ще в 1982 році, особливо популярні серед молоді, яка проживає в західному регіоні держави.

Не лише переможцями, але й рекордсменами цього фестивалю ставали подоляни, зокрема хмельничанки Анастасія Гаєва (1000 м), Марина Бех (100 м) та Станіслав Бондар зі Старої Синяви (600 м).
У Львівському манежі спортивного клубу армії цього разу спортсмени трьох вікових груп боролися за високі місця на дистанціях від 60 метрів до  милі (1609,3 м).
На фестиваль з нашого краю  прибули легкоатлети з Нетішина, Славути, Старої Синяви і Хмельницького. У гострому суперництві шестеро з них зійшли на п’єдестал, чимало спортсменів покращили власні досягнення. Справжньою сенсацією став виступ славутчанки Діани Мартинчук, котра впевнено виграла забіги серед дівчат 2001-2002 років народження на дистанцію 600 м.
Вкотре порадували старосинявські бігуни. Так, першим серед юніорів 1995 р.н. і молодші  милю подолав Ігор Ярошенко. Вадим Лонський у групі юнаків 1999-2000 р.н. третім фінішував на дистанції 1000 м. Іван Павлюк  здобув «бронзу» на шістсотметрівці серед наймолодших юнаків.
Нетішинка Марія Якимчук тричі виходила на старт. Спочатку вона двічі (у попередньому та півфінальному забігах) упевнено подолала 60 м  і вийшла до фіналу. В ньому кращі спортсменки пробігли стометрівку. Продемонстрований час — 12,3 сек. дозволив Марії завоювати «бронзу». Дебютант змагань чотирнадцятирічний Іван Капітанчук із Хмельницького, не лише пробився до основного забігу на 300-метрівці, але й виборов «срібло» з часом 38,6 сек. серед юнаків 1999-2000 р.н.
Гідним був виступ ще одного представника Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді — Владислава Присяжного. У протистоянні з 67 спринтерами вікової групи 1997-1998 р.н. він зайняв п’яте  місце  на стометрівці.
Готували названих спортсменів до фестивалю Микола Балицький та Леонід Рибак із Хмельницького, Іван Чорний зі Старої Синяви, нетішинець Олександр Краснов та Григорій Лук’янчук зі Славути.