Федерація важкої атлетики України підбила підсумки 2014 року і визначила кращих важкоатлетів, тренерів області відповідно до кількості очок, які спортсмени набрали на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Вітчизняний рейтинг серед чоловіків очолив Олег Прошак, який нині тренується в Хмельницькому і представляє нашу та Дніпропетровську області. Цей  богатир після перемоги на чемпіонаті України в Городку в суперважкій категорії (понад 105 кг) зайняв восьме місце на чемпіонаті світу в Казахстані, здобувши ліцензію на Олімпіаду — 2016. Серед жінок найуспішнішою стала Юлія Паратова з Одеської області, яка фінішувала шостою на цьому ж чемпіонаті.
Кращим чоловічим тренером  визнано Валерія Нікуліна з Харкова. На другому місці рейтингу хмельничанин Ігор Мацьоха. Таку високу позицію нашому фахівцю забезпечили досягнення його підопічних, зокрема майстра спорту міжнародного класу Олега Прошака, майстрів спорту Тараса Поліщука, Сергія Клепацького, Олександра Кулеші, Дмитра Петрова та інших здібних важкоатлетів подільського краю.
Юрій Кучінов з Одеської області став найкращим жіночим тренером.
Незважаючи на складну ситуацію на сході країни, найуспішнішою визнана Донецька область, яка чоловічим та жіночим складом  набрала найбільшу кількість очок, хмельничани — на сьомому місці. А це тому, що жіноча команда Хмельниччини перебуває лише на чотирнадцятому місці, де лідерство утримують одеситки. В той же час, у рейтингу областей серед чоловіків важкоатлети нашого краю другі, поступившись лише харків’янам. Наші атлети в минулому році були кращими на чемпіонатах України серед юніорів до 20 років в Коломиї, молоді до 23 років в  Скадовську та чоловіків у Городку.