За підтримки обласного відділення НОК України,  в Гуменцях Кам’янець-Подільського району проведено відкритий міжрайонний  турнір зі стрибків у висоту.

Місцева НВК-ЗОШ «І-ІІІ ступенів-гімназія» включена до мережі шкіл з впровадження олімпійської освіти в навчально-виховний процес проекту НОК та Олімпійської академії України «Олімпійська освіта», який активно реалізують палкі прихильники спорту — директор гімназії Ліна Базюк та вчитель фізичного виховання Микола Дубчак.
Завдячуючи їм тут створено належні умови для занять легкою атлетикою та стрибками у висоту зокрема. В останні роки в освітньому закладі виросло чимало призерів обласних та всеукраїнських змагань. До речі, деякі з них були присутніми на урочистому відкритті турніру зі своїми спортивними нагородами. Всього в змаганнях взяли участь 62 легкоатлети — від початківців до ветеранів з Кам’янця-Подільського, Хотина, Старої Ушиці, Дунаєвець, Гуменець.
Відзначено переможців серед усіх вікових груп. Кращими спортсменами турніру названі студентка Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Олеся Мостова та дев’ятикласник Гуменецької гімназії Віталій Кліновський, якому підкорилася висота 180 сантиметрів. Це вже не перша перемога чотирнадцятирічного юнака. В січні він був кращим у першому етапі кубка України, «Меморіалі Олексія Дем’янюка» у Львові серед однолітків.
Переможці та призери відзначені нагородами обласного відділення НОК України та грошовими винагородами агрофірми «Авіс».