Відтепер, ступаючи на поріг приміщення редакції, ми будемо зустрічатися з його поглядом. І обов’язково, бодай на хвильку, подумки перенесемося в часи, коли на чолі «Радянського Поділля» — «Подільських вістей» був Йосип Іванович Ядуха.

Заслужений журналіст України, нагороджений орденами «Знак Пошани», «За заслуги» ІІІ ступеня, лауреат премії «Золоте перо» — він сповна виправдовував кожну з численних відзнак. Бо життєвим принципом Йосипа Ядухи була постійна наполеглива праця, бажання залишити добрий слід на землі. «Немає нічого неможливого, головне — щоденні старання й виснажлива праця», — часто повторював він. Пройшовши шлях кореспондента, редактора Віньковецької районної газети, він у 1984 році очолив один із найсерйозніших відділів «Радянського Поділля», а вже у 1993 році завідувача відділу — заступника редактора Йосипа Ядуху більшістю голосів колективу обирають редактором. Із невеликою перервою він був на чолі видання по 2014-ий, тобто 21 рік.
Йосипа Ядуху сміливо можна назвати газетярем із великої букви, професіоналом найвищого ґатунку. Бо часопис, у якому втілював стільки цікавих ідей, який змінював, удосконалював, став одним із найтиражніших у державі.
Інтелігентний, високоерудований, небайдужий, людяний — таким запам’ятався Йосип Іванович усім, кому пощастило бути знайомим із ним. Меморіальна дошка на вшанування його пам’яті — це вияв великої поваги, любові колективу до свого колишнього редактора, голови обласної організації Національної спілки журналістів України.
Під час урочистого відкриття чимало теплих слів прозвучало на адресу талановитого господарника, людини, наділеної Божою іскрою, яка вивела свою газету на нову висоту. Вони прозвучали з уст Тетяни Зеленко, заступниці керівника виконавчого апарату Хмельницької обласної ради, Людмили Черевченко, заступниці начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Хмельницької ОВА, Михайла Кривака, заступника Хмельницького міського голови, Олени Лемещук, депутатки обласної ради, Петра Лічмана, нинішнього редактора «Подільських вістей», колег-журналістів, письменників, громадських діячів. Майже кожен із них згадував про те, що саме «Подільські вісті» були для них джерелом об’єктивної, правдивої, цікавої інформації, а ім’я Йосипа Ядухи завжди асоціювалося з професіоналізмом та мудрістю.
Неймовірну працездатність, любов до Хмельниччини, до людей передав Йосип Ядуха і своїм синам. Віктор — заслужений працівник транспорту
України, Сергій — кандидат економічних наук. Справжні патріоти, вони з перших днів війни передали для фронту сотні гуманітарних вантажів, автомобілі, і тепер продовжують підтримувати ЗСУ. Сини Йосипа Ядухи та представники влади й відкрили меморіальну дошку на честь відомого журналіста та редактора.
Постійний читач, автор багатьох публікацій у «Подільських вістях» Віталій Олуйко, який нині служить у Збройних силах України, передав улюбленій газеті Прапор бригади, яка нині на передовій, додавши, що «Подільські вісті» волонтери доставляють на фронт, і газету
із задоволенням читають бійці, радіючи друкованим вісточкам з дому.

Сповідуючи кращі традиції української журналістики, газета, якій Йосип Ядуха присвятив своє життя, також бореться, прагне, мріє про мирний завтрашній день.