Минулої п’ятниці, напередодні Дня працівника лісу в Ярмолинцях відбулася неординарна подія. В мальовничому парку навпроти адмінприміщення лісгоспу відкрито пам’ятний знак «На славу Українському лісу». Скульптура уособлює людські руки з живою калиною.

 На відкритті пам’ятника виступив директор лісгоспу, заслужений лісівник України Іван Кирилюк. Він, зокрема, зазначив: «Наша ідея — зберегти пам’ять про невтомну працю представників лісової галузі, котрі не просто садять і плекають ліси та передають їх у спадок наступним поколінням, а й завжди першими приймають виклики, підставляють плечі в найскладніші часи нашого державотворення. Серед лісівників є воїни-інтернаціоналісти, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, Герої Небесної Сотні та АТО-ООС, безсмертні Герої великої російсько-української війни. Усе це відображено в цих символічних долонях, які тримають не лише паросток, а увесь світ».
 Після торжеств відбулося нагородження працівників лісгоспу. А відзначати було за що — Ярмолинецький лісгосп один із кращих не лише в області, а й у лісовій галузі держави. Своє професійне свято колектив зустрів вагомими здобутками. За вісім місяців реалізовано продукції майже на 122,6 мільйона гривень. До бюджету сплачено 52,8 мільйона гривень податків, зборів і платежів — значно більше, ніж за відповідний період минулого року. Підприємство активно бере участь у реалізації програми Президента «Зелена країна», яка стартувала торік. За цей час посаджено майже 265 тисяч дерев.
 Дбаючи про енергетичну безпеку держави, лісгосп за вісім місяців поставив підприємствам теплокомуненерго тріски паливної на суму 15 мільйонів 400 тисяч гривень. Обсяги заготівлі тріски найближчим часом подвояться, адже, крім дев’яти мобільних та стаціонарних деревоподрібнюючих машин, незабаром запрацює потужний імпортний деревоподрібнюючий комплекс.
 На підприємстві успішно розвивають побічне лісокористування. Так, вирощують полуниці, малину, ожину, яблука, заготовляють лікарські рослини, займаються пасічництвом, збором грибів, фасують чаї з різних рослин. Нині продукція з торговою маркою «Ярмліс» розходиться по всій державі. Її, а також інше необхідне, поставляють і нашим воїнам, які боронять Вітчизну від окупантів. З початку війни в армію відправлено 21 гуманітарний вантаж із продуктами, військовою амуніцією, медикаментами та іншим на суму майже 3,5 мільйона гривень.
 Ярмолинецький лісгосп успішно трудиться, наближаючи нашу Перемогу над російським агресором.