Керуюча справами виконавчого комітету Наталія Білас, керівниця Шепетівської міськрайонної філії організації Товариства Червоного Хреста України Галина Веселкова та волонтер Наталія Маліновська прибули до Ловіча, щоб забрати та доставити в Україну електрогенератори та гуманітарну допомогу.

Гостей вітали мер міста Ловіч Кшиштоф Ян Калінскі та його заступник Богуслав Боньчак. Електрогенератори були придбані за кошти ратуші міста Ловіч – за 11,5 тис. злотих, збір коштів ініціювала мерія. Один з генераторів подарував меценат. Крім того, до підтримки Шепетівської громади долучилося відділення фонду “Карітас” у Ловичі. Заступник міського голови Богуслав Боньчак зазначив, що під час переговорів із владою Шепетівки через соціальні месенджери було прийнято рішення щодо найкращої форми допомоги. – Ми разом думали, як найкраще доставити допомогу в Україну, – розповідає Богуслав Боньчак. Спочатку ми хотіли перевезти їх до польсько-українського кордону, але під час переговорів домовилися, що передамо агрегати та одяг тим транспортом, який прибуде з Шепетівки.
– Від імені усієї громади висловлюю щиру подяку нашим партнерам – меру польського міста Ловіч Кшиштофу Яну Калінскі, його заступнику Богуславу Боньчаку та мешканцям міста, які відгукнулися та доклали зусиль задля допомоги Шепетівській громаді – зазначив міський голова Віталій Бузиль.