Суть, зініційованого благодійним фондом «Наша Перемога», проєкту «Бабусині зайці» полягає в тому, що соціально активні пенсіонерки виготовляють м’яких зайчиків, котрі допомагатимуть поліцейським працювати з дітьми, які перенесли стресові ситуації чи стали жертвами домашнього насилля.

Багато хто, напевно, чув, що в деяких країнах практикується об’єднання будинків для людей похилого віку та дитячих садочків, що має дуже гарний ефект. У нас ювенальна превенція разом з благодійним фондом «Наша Перемога» започаткували проєкт «Бабусині зайці», завдяки якому активні пенсіонерки через поліцейських допомагатимуть діткам подолати стресові ситуації.
Спочатку зайців ювенальним поліцейським Хмельниччини передавали з Київщини. Але їх виявилось замало. Тож поліцейські виступили з ініціативою перед місцевим Університетом третього віку виготовляти таких зайців у нас. Бабусі цю ідею радо підтримали.
— Наші працівники дарують таких зайчиків діткам, коли бачать, що вони поводяться відсторонено, не хочуть іти на контакт, — говорить Марія Баранюк, старша інспекторка з особливих доручень відділу ювенальної превенції ГУНП в Хмельницькій області. — Отримавши зайчиків, дітки відкриваються. Тож зайчики виконують роль своєрідного місточка.