Поліція Хмельниччини запускає пілотний проект «Антиконфліктні інформаційні групи». Його мета — вдосконалити забезпечення громадської безпеки під час проведення масових заходів та акцій протесту.

Суть нововведення полягає у присутності на акціях груп полісменів у цивільному і без зброї (розпізнати їх можна за спеціальними жилетами). Ці групи складатимуться зі спеціально підготовлених поліцейських, навчених вести переговори з учасниками масових заходів. Головна мета таких переговорів — не допустити порушення учасниками акцій закону та запобігти силовому розв’язанню конфліктних ситуацій.  За словами прес-офіцера ГУНП в Хмельницькій області Інни Глеги, новостворені переговорні групи допомагатимуть уникненню конфліктних ситуацій і попереджуватимуть  провокацій під час масових заходів.
Як зазначив начальник управління превентивної діяльності Валентин Білянський, в Головному управлінні Нацполіції окремим наказом уже створена така антиконфліктна група, до складу якої увійшли правоохоронці, які відповідають за публічну безпеку, спеціалісти з комунікації і психолог — загалом десять чоловік. Полісмени працюватимуть у складі груп на волонтерських засадах. Правоохоронці вже пройшли відповідні курси підготовки, які організували колеги з Чехії. Там досвід антиконфліктних груп успішно працює вже десять років.
Надалі поліцейські пройдуть додаткове навчання, аби мати змогу викладати антиконфліктну практику для колег з Хмельниччини. В подальшому планується створення групи переговорників у Кам’янці-Подільському, а ще пізніше такі фахівці з’являться у кожному районі Хмельниччини.
Проект є пілотним і стартує поки що в семи областях України. Поліцейські вже встигли випробувати нові підходи у роботі на нещодавніх мітингах під облдержадміністрацією.