Посвідчення, що надає статус бійця-добровольця АТО, дев’ятьом учасникам війни на сході вручав днями заступник голови обласної ради Валерій Лесков.

Їм тисли руки, дякували за мужність, патріотизм і самопожертву, за те, що у важкий для країни час стали на її захист. А вони по-чоловічому відчеканювали «Служу українській нації» й розписувалися за щойно отриманий документ у спеціальному журналі.
«Саме бійці добровольчих батальйонів стали на захист суверенітету нашої держави на початку антитерористичної операції, оскільки у той час Збройні сили України були розбалансовані. На державному рівні питання про надання статусу бійця-добровольця АТО поки не врегульоване. Тож обласна рада прийняла таке рішення, аби на території регіону бійці добровольчих формувань відчували підтримку обласної влади. Адже у районах, містах обласного значення та об’єднаних територіальних громадах діють програми соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей, що спрямовані на соціальну, фінансову, правову та психологічну підтримку, соціальну адаптацію, професійну реабілітацію військовослужбовців, надання соціально-побутової допомоги їхнім родинам», — зазначив Валерій Лесков.
Добровольці — люди, які воюють без забезпечення і не заради нагород та регалій, — стверджує кам’янчанин Микола Біллер, командир підрозділу «Каскад-Захід» добровольчого батальйону «Каскад». Приємно, що не минуло й три роки і держава нас таки визнала хоч і на місцевому рівні. Втім погано, що ще багато хлопців, які пройшли війну, не мають цього визнання… Наш батальйон активізувався з початком Майдану. Після 14-го року прийняли рішення про формування семи підрозділів. Ми зрозуміли, що війну швидко не виграємо. Конкретно мій підрозділ займався полоненими: доставляли вантажі на територію, непідконтрольну Україні. До слова, займаємося цим і досі.
Отримавши посвідчення, хлопці побажали всім українцям, а надто — побратимам, які на передовій, перемоги і якнайшвидшого звільнення українських земель від агресора, а ще — здоров’я рідним.