Дванадцятого травня, у День матері, в Хмельницькому перинатальному центрі народилося тринадцять немовлят — дев’ять хлопчиків та четверо дівчаток. Стало доброю традицією, що кожного року з цієї нагоди міський голова Олександр Симчишин вітає породіль із цим святом та з народженням дітей.

 — Бажаю, аби ваші діти росли позитивними хмельничанами, українцями, — сказав Олександр Сергійович, — щоб вони несли в родину радість, ніколи не хворіли. Наші діти повинні стати кращими за батьків, успішнішими. Традиційно зазначу, що українців має бути багато, а в Хмельницькому вже є гарна традиція, якщо в міського голови троє дітей, то хмельничанам не можна народжувати менше трьох, тому зичу, аби ваш рід збільшувався та продовжувався.
У свою чергу, Уляна Семчук, яка на свято народила хлопчика, підтвердила, що для материнського щастя потрібно лишень одне: аби діти були здорові, здорові батьки, бо головне щастя — це здоров’я, і щоб не було війни. В Уляни це вже треті пологи, старші син і донька разом із татом чекають маму вдома, тож як досвідчена породілля вона стверджує, що для жінки немає різниці, коли народжувати — у свято чи в будень.
Для Ірини Первак це були перші пологи, і вона народила двійню: хлопчика та дівчинку, й поки ці дітки більш-менш не стануть на ноги, народжувати далі не збирається. Ірина сподівається на те, що держава стане більше піклуватися про мамів та дітей, і тоді буде більше можливостей для батьків забезпечити дітям гідне майбутнє.
Усім мамам міський голова вручив подарунки для малят.