Міністерство оборони та Державне підприємство «Антонов», за участю Президента України, підписали Меморандум про співпрацю для будівництва літаків, повідомляє Хмельницька обласна держадміністрація.

За роки незалежності Україна вперше замовляє у підприємства «Антонов» три нових військово-транспортних літаки для армії Збройних сил України. Новозбудований повітряний транспорт зможе використовуватися для переміщення особового складу, транспортування озброєння, легкої військової техніки та вантажів.

«Ці нові літаки будуть побудовані українськими громадянами, з українських комплектуючих, для українських інтересів. Власне так, як це й повинно бути», – зазначив Володимир Зеленський перед церемонією підписання документа, що відбулася на державному підприємстві «Антонов».

Літаки вітчизняного виробника користуються попитом, тому замовлення нового повітряного транспорту лише стане мотивацією для інвестицій як державних, так і закордонних.

Володимир Зеленський також зауважив, що скоро подібні замовлення стануть звичними, саме тому він очікує на план стосовно найближчого розвитку заводу «Антонов», а саме налагодження складу працівників підприємства.

Поза цим, Глава держави наполягає на опрацюванні питання урядом про створення української авіакомпанії у 2021 році, що буде використовувати лише літаки «Антонова». І підготувати програму розвитку авіапромисловості на майбутні дев’ять років.

«Давайте зробимо все можливе, щоб авіаційна галузь України здолала всі зони турбулентності й піднялася до нових висот», – резюмував Володимир Зеленський.