Проблема засмічення навколишнього середовища, на жаль, не зникає, навпаки — загострюється. Вислів «Ми потопаємо в смітті» щороку стає все злободеннішим. Саме тому масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів», яка проходить у вересні, спонукає привернути увагу до цієї проблеми.

Девіз цьогорічної акції — «Побачив? Прибери!». Минулої суботи викладачі кафедри екології та біологічної освіти ХНУ, студенти спеціальностей «Екологія» та «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)», представники Всеукраїнської екологічної ліги, управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Хмельницького провели екологічну акцію «Чисті береги», прибираючи узбережжя річки Кудрянка та прилеглої території.
– Ми прагнули привернути увагу громадськості до проблем засмічення водних об’єктів, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля та підвищення екологічної свідомості громадян, — каже Наталія Міронова, викладач ХНУ. — Цього року акція Всесвітнього дня прибирання проходила з дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки, учасники брали з собою на локацію засоби індивідуального захисту, рукавички, пакети та дотримувалися соціальної дистанції. Сподіваємося, наш приклад набуде поширення, акцію підтримають організації, жителі населених пунктів.
До слова, Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів спільно з Міністерством освіти і науки запросили педагогів і школярів із 18 по 30 вересня взяти участь у толоці з нагоди Міжнародного дня чистих берегів.