Після удару армії РФ по телевежі в Києві та меморіальному комплексу Бабій Яр  Головний рабин України Моше Реувен Асман розмістив відеозвернення до росіян на своїй сторінці у Facebook, в котрому закликав їх прокинутися і протистояти війні.

З поміж іншого Моше Реувен Асман зазначив, що він народився Ленінграді, а його батько ще дитиною пройшов усю блокаду і розповідав йому про жахи голоду та бомбардувань. Його родичі загинули на фронтах Другої світової війни, воювали у партизанських загонах у білоруських лісах. Тож він  звертається до рабинів Росії, до євреїв, до росіян з проханням зупинити війну і не вірити телебаченню, де мовчать про військові злочини. Він також зауважив, що залишається у Києві і не кине свою громаду.

Моше Реувен Асман  сказав, що був обстріл Бабиного Яру, і туди потрапило три ракети. А там вже стільки років лежать тисячі безвинних жінок, старих та дітей.

— Мені дзвонять із усього світу, наші волонтери працюють по всьому Києву та області і я гордий, що мені випала честь рятувати людей і бути на боці світла, а не на боці тих, хто вбиває. — сказав він.

Також Головний рабин зазначив, що зараз мовчання — рівноцінно співучасті у злочинах російської армії.

«Дорогі росіяни, євреї, росіяни, які небайдужі. Я батько 11 дітей та 24-х онуків. Я довго мовчав. Більше мовчати я не можу. Запам’ятайте, хто погоджується мовчати — той співучасник військового злочину проти людства. Я говорю те, що я бачу. Я не боюся загинути, але я ніколи не думав у найстрашнішому сні, що мені доведеться загинути під російським снарядом. Мені дзвонять із усього світу, навіть араби з Ізраїлю, а з Росії мої шкільні друзі навіть не дзвонять. Люди, прокиньтеся, я вас прошу. І на Торі вам говорю: прокиньтеся! Я знаю і вірю, що якщо ми всі разом підемо за світлом, то трошки світла прожене багато пітьми. Благословляю вас, небайдужі люди», — сказав він.