Два місяці тому Хмельницька міська рада створила нове комунальне підприємство – Навчально-тренувальний центр. Протягом цих двох місяців центр активно працював. Було проведено чимало заходів, зокрема, навчання-змагання для членів добровольчих формувань територіальної громади, тижневий курс навчання для вчителів дисципліни «Захисту України». Паралельно навчально-тренувальний центр готував приміщення, де буде базуватися.

«Ми презентуємо це приміщення, воно готове до експлуатації. Приміщення буде публічним і всі, хто причетні до навчального процесу із захисту України, підготовки добровольчих формувань Хмельницької громади, до навчання та підготовки цивільного населення, зможуть сюди приходити і отримувати методичну допомогу, поради, організовувати спільні навчання та заняття. Ми впевнені, що абсолютно кожна людина має розуміти елементарні речі з цивільного захисту і елементарної військової науки. Кожен має вміти користуватися зброєю, розуміти і мати елементарні навики військової підготовки, вміти і мати елементарні навики з медичної допомоги», - розповів міський голова Олександр Симчишин.

Навчально-тренувальний центр має на меті навчати всіх бажаючих військовій, інженерній підготовці, мінно-вибуховій справі, першій медичній допомозі, тактичній медицині. Центр працюватиме для усіх категорій населення. Перш за все це, звичайно, ДФТГ, вчителі «Захисту України», учні 10-11 класів, а також працівники усіх комунальних та бюджетних установ та всі громадяни.

Також навчально-тренувальному центру передали автомобіль, який буде використовуватися в процесі підготовки та навчання.