у міському сквері імені Тараса Шевченка, що в обласному центрі, а також на локаціях у Кам’янці-Подільському,  Славуті та Красилові. 

Цьогоріч учасниці руху по всій країні, де не ведуться активні бойові дії, у центрах міст та громад покрили пам’ятні знаки помаранчевою тканиною для привернення уваги оточуючих до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, а на деревах пов’язали помаранчеві стрічки на знак підтримки постраждалих від сексуального насильства під час воєнних дій.

«Перший і важливий крок до вирішення проблеми – заявити про неї. І ця акція є однією з тих, що закликають підтримати постраждалих від усіх форм насильства та згуртуватися навколо вирішення цієї болючої проблеми», – зазначила лідерка руху «Зе!Жінки» у Хмельницькій області, депутат Хмельницької обласної ради Оксана Натальська.

Вже традиційно до акції долучилися фахівці управління дотримання прав людини Національної поліції України, депутати від «Слуги Народу», представники громадських організацій, комунальних закладів, внутрішні переселенці зі східних регіонів нашої країни та усі небайдужі.

«Цьогоріч, в умовах повномасштабної війни, цією акцією ми хотіли по особливому підтримати усіх жінок, які постраждали від сексуального насильства під час окупації окремих регіонів України. Вони повинні знати, що мають з ким розділити свій біль», – додала міська лідерка Зе!Жінок, депутат Хмельницької районної ради Ольга Філіппова.

У наступні 16 днів планується проведення тематичних зустрічей та просвітницьких акцій у громадах Хмельниччини з метою поширення інформації щодо протидії насильству у всіх його проявах.

Нагадуємо, що період акції охоплює наступні важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

– 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Помаранчевий колір – це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне від насильства майбутнє.